Camping recept

De zomervakantie komt er weer aan en dat betekent natuurlijk dat alle TSAC’ers weer massaal naar de alpen zullen trekken. Dat betekent natuurlijk ook dat iedereen weer een tijd in een tentje zal moeten gaan bivakkeren. Hoewel kamperen natuurlijk geweldig is kan het koken op de camping soms nog wel eens een uitdaging zijn. Om jullie hier wat mee te helpen heb ik hier een camping recept dat op één pit gemaakt kan worden. Omdat tijdens de bata wel weer eens bleek dat de TSAC een echte vega-SAC is, is dit dan ook een vegetarisch recept. Wat natuurlijk erg belangrijk is voor een goed campingrecept voor in de bergen is dat je niet altijd toegang hebt tot een uitgebreide supermarkt en je het dus vaak met basic ingrediënten moet zien te redden. Daarnaast heb je vaak geen koelkast en is het dus ook belangrijk dat je deze ingrediënten daarbuiten kunt bewaren. Dus vandaar deze pasta met tomatensaus en walnoten:

Ingrediënten (twee personen):

  • 250 gram pasta (Of meer, het ligt eraan hoe hard je geklommen hebt.)
  • Een pot tomatensaus (Het liefst gekruid, want meer smaak is meer beter.)
  • Een courgette (De courgette is echt de kampioen wat betreft de zomergroentes. Je kunt deze dagen in extreme hitte bewaren zonder dat hij veel minder wordt zoals andere groente zouden doen. Echt een aanrader dus.)
  • Een ui
  • Een teen knoflook (Knoflook is de beste campingsmaakmaker, dus wees niet bang om met een hele voet achter te blijven deze kun je namelijk zeker weer gebruiken.)
  • Italiaanse kruiden (Als je geen mix kan vinden, kies dan voor oregano.)
  • Ongeveer 100 gram walnoten

Werkwijze:

Zet eerst het water op met de pasta hier al in. Hierdoor gaart hij al wat voor en gaat het dus sneller. Wanneer het water kookt wikkel je de pan in een handdoek en zet je deze in je slaapzak (hier zal je pasta verder doorgaren). Vervolgens kun je aan de saus beginnen. Doe dit door te beginnen met de ui aan te bakken. Voeg vervolgens de courgette en de knoflook toe. Wanneer dit alles goed is aangebakken en de courgette bijna gaar is voeg je de tomatensaus en de Italiaanse kruiden naar smaak toe. Breek de walnoten in iets kleinere stukken boven de saus. Warm daarna de saus door tot deze kookt. Ondertussen is de pasta als het goed is gaar geworden, maar check dit nog even en verwarm nog kort wanneer dit niet helemaal het geval is. Als laatste is het dan nu tijd om te smullen.

Ben je misschien toch niet zo’n vega fan? Vervang de walnoten dan door 200 gram gedroogde salami. Ook deze kun je namelijk perfect buiten de koelkast bewaren.

(Pagina gewijzigd op .)