Cursussen & opleidingen

Binnen de TSAC kunnen cursussen en opleidingen worden gevolgd.

TNO organiseert de cursussen voor de indoor klimvaardigheidsbewijzen en de reddingstechnieken voor het outdoor klimmen. In het cursusrooster vind je de exacte data waarop de cursussen gegeven worden en hoe je je daarvoor inschrijft.

Cursussen

Doorstroomschema

Indoor Toprope (KVB-IT)

Deze cursus is verplicht voor alle nieuwe TSAC-leden die nog niet over dit KVB beschikken. Met dit KVB mag een lid onder toezicht van een zaalwacht toprope klimmen in het sportcentrum.

Cursusmateriaal Indoor Toprope

Indoor Voorklimmen (KVB-IV)

Deze cursus is bedoelt voor mensen die op de wanden van het sportcentrum willen voorklimmen. De cursus en het bijbehorende lesmateriaal is een vervolg op de cursus Indoor Toprope en staat niet op zichzelf. Met dit KVB mag je zonder toezicht van een zaalwacht topropen en voorklimmen op alle wanden van het sportcentrum, met tenminste twee andere klimmers met KVB-IV of hoger. Als instroom eis geldt dat een lid beschikt over het KVB-IT en tenminste 3 betonroutes soepel kan klimmen.

Cursusmateriaal Indoor Voorklimmen

Outdoor voorklimmen (KVB-OV)

Deze cursus is bedoelt voor mensen die buiten in de rots willen voorklimmen. De cursus en het bijbehorende lesmateriaal is een vervolg op de cursus Indoor Voorklimmen en staat niet op zichzelf. Met deze status is het toegestaan om routes van enkele lengtes te klimmen in goed behaakte gebieden te klimmen als er een instructeur op het massief aanwezig is. Op dit KVB kunnen de aantekeningen multi-pitch & trad klimmen behaald worden.

Cursusmateriaal Outdoor Voorklimmen

Kaderopleidingen

De TSAC biedt ook door de NKBV erkende kaderopleidingen aan. Mocht je zelf een opleiding tot een van de kaderstatussen willen doen neem dan contact op met het TSAC-opleidingscentrum. Dat kan door een e-mail te sturen naar opleidingscentrum@tsac.alpenclub.nl.

Sportklimbegeleider

Sportkliminstructeur