Trainingen

Tijden

Op dit moment zijn de trainingstijden als volgt:

Techniek 1 (Groep 1)    woensdag 20:00-21:30 Trainers: Milou, Timo en Emil
Techniek 1 (Groep 2) woensdag 21:30-23:00 Trainers: Milou, Timo en Emil
Techniek 2 (Groep 1) dinsdag 20.00-21:30 Trainers: Gert-Jan en Tjark
Techniek 2 (Groep 2) dinsdag 21:30-23:00    Trainers: Gert-Jan en Tjark
Wikkeltraining donderdag 20:00-22:00 Trainers: Joey en Frank
Bikkeltraining maandag 20:00-22:00 Trainer: Jan Martin

Techniek 1

Deze training wordt gegeven na de introductieperioden in maart en september en is gericht op leden die net beginnen met klimmen. De nadruk ligt bij deze training op de basistechnieken zoals hand- en voetplaatsing, rustposities en indraaien.

Techniek 2

Wanneer je de basistechnieken goed onder de knie hebt, en een uurtje stevig doorklimmen je goed af gaat kun je bij de Techniek 2 trainingsgroep. Waar de techniek 1 training ophoudt gaat deze verder. Naast het uitbouwen van andere, wellicht spectaculairdere technieken, waaronder het 'springen' van de ene naar de andere greep (dyno-en), wordt hier ook wat meer op krachts- en niveauverbetering en uithoudingsvermogen getraind.

Wikkeltraining

Wanneer je alle technieken goed onder de knie hebt en ook de krachttraining van de techniek 2 training aan kunt, kun je overstappen naar de Wikkeltraining. Tijdens deze training zal naast kracht en uithoudingsvermogen de focus liggen op tacktiek en de wat ingewikkeldere technieken.

Bikkeltraining

Naast de voorgaande trainingen wordt er onder begeleiding van een ervaren trainer ook een bikkeltraining gegeven. Deze training is vooral gericht op kracht, duur en weerstand. De training onderscheid zich vooral van de Wikkeltraining in het feit dat er wat harder en serieuzer getraind word. Het rooster van de bikkeltraining vind je hier: http://www.roelofs-coaching.nl/tsac/planning.