Bestuur 2020

Voorzitter - Bente de Jongh

Een klein meisje van tien was ik toen ik voor de eerste keer een berg zag. Ik kan me het moment goed herinneren. Bij de aanblik van het heuveltje in Duitsland riep ik woest enthousiast mijn moeder (‘kijk Mama! Een echte berg!), die een stuk minder onder de indruk was (‘dat is geen berg Bente, dat is meer een molshoop’). Toch was mijn enthousiasme niet te stuiten en ik liep al luid te verkondigen dat ik naar de top zou klimmen. Toen ik datzelfde jaar de Alpen mocht aanschouwen, was mijn liefde voor de bergen, de natuur, en voor alle sportieve activiteiten die daarin te ontplooien zijn, geboren.

Ik begon fanatiek met trailrunning en mountainbiken, ook mooie bergsporten, maar bleef fantaseren over echt bergen en wanden beklimmen. Zodra ik in Enschede bij de TSAC binnenwandelde was ik dan ook direct verkocht! Wat een topsfeertje. Ik mag nog steeds graag elke dag de trailrunschoentjes aantrekken of op de mountainbike stappen, maar de TSAC heeft mijn ogen geopend voor het sportklimmen, het boulderen, het alpineren en ook het skieen. Van de eerste twee zijn dan ook heel wat trainingsuurtjes aan mijn week toegevoegd. En zo veel mogelijk kamperen op de heerlijke en ontzettend gezellige TSAC weekendjes natuurlijk! Allemaal manieren om van de bergen te genieten, en hoe meer afzien hoe beter.

Als voorzitter van de TSAC wil ik me inzetten voor deze prachtige vereniging, zodat er nog veel Enschedese studenten via de TSAC een passie voor de bergsport kunnen ontwikkelen en deze kunnen delen met gelijkgestemden.

E-mailadres voorzitter@tsac.alpenclub.nl
Studie Fysiotherapie
Generatie TSAC   Februari 2018

Vice-Voorzitter - Dim Scheurink

Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met topropen op de Noardwand in Leeuwarden. Sindsdien is mijn liefde voor topropen alleen maar groter geworden. Wanneer ik weer in het mooie Twente ben gaan wonen ben ik Arqué binnengelopen om mijn nieuwe hobby voort te zetten. Bij Arqué heb ik meer toprope-technieken geleerd zodat ik nu nog efficiënter kan klimmen. In september ben ik lid geworden van de TSAC omdat ik toch wel een beetje klaar was met al die oude lullen in Arqué. Ik kijk enorm uit naar mijn bestuursjaar en de grote hoeveelheid toprope routes die ik ga klimmen (dankzij de TSAC clipstick nu ook buiten).

Ondanks dat ik nog maar net ben begonnen is mijn passie voor de sport groot. Ik heb dit jaar als doel om buiten een 6C sportroute te klimmen. Vanwege dit ambitieuze doel kan je mij bijna elke dag wel vinden bij de boulderwand of in Arqué. Dit jaar begin ik met een master Applied Mathematics met de specialisatie Computational Science.

Ik kijk erg uit naar onderdanig zijn aan Bente, mijn ultieme droom.

E-mailadres vice-voorzitter@tsac.alpenclub.nl
Studie Applied Mathematics
Generatie TSAC   September 2019

Secretaris - Floor van Ruiten

Al voordat ik in Enschede kwam, ben ik begonnen met klimmen. Als klein meisje hield ik ervan om de boomtoppen op te zoeken en halverwege de middelbare ben ik in Zwolle bij de klimvereniging gegaan. Toen ik naar Enschede ging verhuizen wist ik dus ook al zeker dat ik bij de TSAC wou en dat is een hele goede keus gebleken.

Nu, anderhalf jaar later, is de TSAC voor mij zoveel meer dan alleen klimmen. Ik heb hier vrienden voor het leven gemaakt en de TSAC voelt nu echt als thuiskomen. Na vorig jaar bij de Accie te zijn gegaan, is voor mij de volgende stap dan ook bestuur geworden. Ik hoop zo wat terug te doen voor de vereniging die mij zoveel geboden heeft en nog steeds biedt.

Als secretaris hoop ik de leden de veilige basis te bieden waar ze terecht kunnen, zodat zij straks net zo veel van de vereniging gaan houden als ik. Op naar nog een mooi jaar bij deze leuke vereniging!

E-mailadres secretaris@tsac.alpenclub.nl
Studie Industrial Design Engineering
Generatie TSAC   September 2018

Penningmeester - Marlize Kramer

Al mijn hele leven ben ik veel in de bergen geweest. ’s Zomers voornamelijk om te wandelen en rodelen en ’s winters om te skiën. Al die tijd keek ik naar de bergen en voelde ik de aantrekkingskracht om van de gebaande paden af te gaan en zo de ruige bergen te ontdekken.

In 2016 besloot ik na jarenlang geklouter in bomen en over stenen heen daadwerkelijk te leren klimmen. Toen ik in 2018 in Enschede ging studeren, was het een logische stap om verder te gaan met het klimmen. De TSAC als vereniging trok mij erg, aangezien ik hier de kans had om ook buiten te leren klimmen.

De TSAC bleek zoveel meer te zijn dan alleen klimmen. Ik leerde de vereniging steeds beter kennen en besloot om bij de accie te gaan toen ik mijn bsa binnen had. Na enkele klimweekenden en andere activiteiten met de TSAC, leek het me leuk om iets terug te doen voor de vereniging en de vereniging nog beter te leren kennen. Als penningmeester hoop ik dit jaar ervoor te zorgen dat de vereniging niet failliet draait en het liefst net iets beter achter te laten dan het was!

E-mailadres penningmeester@tsac.alpenclub.nl
Studie Biomedische technologie
Generatie TSAC   September 2018

Weekend Commissaris - Jaro Kuiken

De klimwereld is een nieuwe voor me, zijn wij ff blij dat de aarde niet plat is. Ik heb vroeger vooral één sport gedaan, voetbal voor 13 jaar. Maar toen ik hier de hoeveelheid opties zag, besloot ik een andere sport te gaan doen. In mn eerste jaar maakte ik een foute keuze, dus bij mn tweede Kick-In ben ik weer gaan kijken en koos ik de TSAC.

Eenmaal bij de vereniging gekomen wilde ik snel actief worden, dus ik ben bijna meteen bij de AcCie gegaan. Hier ontdekte ik de TSAC passie voor taarten en meer.

Na een jaar bij de vereniging te hebben gezeten, had ik door dat dit zeker de juiste vereniging voor mij was. De mensen zijn top, en de sport is geweldig. Dus besloot ik bestuur te gaan worden. De weekenden van de TSAC spraken mij het meeste aan, dus WeekendCo worden was voor mij een makkelijke keuze. Nu kijk ik er naar uit om top weekenden te organiseren zodat de leden meer mooie tijden kunnen ervaren met de TSAC!

E-mailadres klimco@tsac.alpenclub.nl
Studie Creative Technology
Generatie TSAC   September 2018

Coordinator Interne Betrekkingen - Dim Scheurink

Zie hierboven