Het bestuur 2018

 

Van links naar rechts: Frank, Manon, Gerben, Rick, Floris

Voorzitter

Gerben Siegersma

Als je me voor het eerst ontmoet, kom ik over als een bijdehand, brutaal snotjoch. Maar als je me dan beter leert kennen, wordt die eerste indruk alleen maar bevestigd. Echter leer je dan ook over mij dat ik voor mezelf doelen stel. Ik ben wel een doorzetter; als ik ergens aan begin, dan maak ik het af, en daar werk ik dan ook hard voor.

Een half jaar geleden kom ik tijdens mijn kick-in de campus op lopen. Voor mij is dit wennen, als echt Fries moederskindje. Na een paar dagen word ik me bewust van een schuin flatcomplex: de Sky. Ik zie een 29 meter hoge klimmuur, waar ik altijd al verzot op ben geweest. Als fervent survivalaar met klimambities stroom ik door naar de TSAC, waar de sfeer en verbondenheid mij direct grijpen. Ik vind dat het, na drie jaar survivalrun te hebben beoefend, wel tijd is om eens iets nieuws te proberen.

Daarop terugkijkend denk ik dat het absoluut geen verkeerde keuze is geweest.

Voor nu stel ik deze doelen: voor mezelf wil ik er een leerzaam jaar van maken. Voor ons als bestuur wil ik er een gezellig jaar van maken. En laten we er met z’n allen, als vereniging, een prachtig topjaar met veel klimplezier van maken. Maar ik verwacht dat dat wel goed komt.

 

E-mailadres: voorzitter@tsac.alpenclub.nl
Studie: Advanced Technology
Generatie TSAC: September 2017
tel: +31658855867

 


Vicevoorzitter

Rick Poppe

Mijn eerste klimervaring was jaren geleden op vakantie in de klimhal van Gulpen. De instructeur zei toen dat ik nooit helemaal bovenaan de 16 meter hoge klimwand zou geraken. Ik heb hem daarom ongelijk bewezen. Toen al wist ik dat klimmen echt iets was wat ik héél leuk vind. 


Op mijn middelbare school had ik als keuzesport klimmen gekozen bij Yosemite. De laatste cursus bleek onverwachts een examen te zijn. Zonder dat we het wisten waren we die paar avonden bezig met een toprope cursus. De verrassing bleek zelfs groter toen we er ook nog een maand lang gratis klimmen bij kregen. Na het lenen van wat materiaal heb ik hier natuurlijk maximaal gebruik(misbruik) van gemaakt. Echter waren er geen bekenden die door bleven gaan met klimmen bij yosemite, dus toen ben ik tijdelijk gestopt met klimmen. 

Hierna ben ik begonnen met studeren en gedurende de kick-in had ik mij ingeschreven bij Taste. Maar op de sportdag trok mij de buitenwand toch wel erg aan. Zodoende was ik dan ook bij ongeveer alle open avonden aanwezig. Echter wist ik niet of ik er naast mijn studie en Taste tijd voor over zou houden. Daarom had ik het besluit genomen om het eerst af te wachten en me toch maar niet in te schrijven. Dit kan je dan ook een van de grotere fouten van mijn leven noemen. Jammer genoeg waren in mijn 2de jaar de spieren van mijn hand verrekt doordat ik heb geprobeerd een val op te vangen toen ik me in een beschonken toestand bevond. Hierdoor heb ik me dus ook niet tijdens mijn 2de jaar ingeschreven. Uiteindelijk heb ik me dus in het begin van mijn 3de jaar ingeschreven en ik heb totaal geen spijt gehad van deze beslissing. Maar zoals al eerder gezegd heb ik wel spijt dat het pas zo laat is gebeurd. Afgelopen jaar heb ik dan ook een heel leuk jaar gehad waarin ik: leuke nieuwe vrienden heb gemaakt, beter ben gaan klimmen, heb leren alpineren, af heb gezien tijdens de BOTS, etc. Kortom ik heb geweldige ervaringen gehad en om dat mogelijk te maken voor andere mensen heb ik dan ook uiteindelijk de keuze gemaakt om bestuur te worden.

 

E-mailadres: vice-voorzitter@tsac.alpenclub.nl
Studie: Mechanical Engineering
Generatie TSAC: September 2016
tel: +31 6 25105404

 


Secretaris

Floris van den Oever

Mijn klimavonturen begon met boomhutten bouwen in de achtertuin, rotsen beklimmen in de Ardennen en bergen bestijgen in de Alpen. Ik heb verder, verstrooid over mijn leven, een paar keer in een klimhal en op reis het echte sportklimmen beoefend en overal waar ik kwam bergen beklommen. Altijd vond ik het leuk om te klimmen en het verbaast mij dat ik dit niet eerder als sport heb aangepakt! Deze september daagde het mij eindelijk en heb ik vier open avonden bij de TSAC meegedaan. Ik ben vol enthousiasme lid geworden en zo veel mogelijk dagen per week gaan klimmen. Naast dat ik klimmen een fantastisch leuke sport vind, is de TSAC een geweldige vereniging waarin ik me meteen thuis voelde. De uitnodiging voor de bestuursinteresseborrels was dan ook een welkome verassing. Een kans om mijn steentje bij te dragen aan deze prachtige vereniging. Samen met mijn even fanatieke medebestuursleden ga ik daar mijn best voor doen!

 

E-mailadres: secretaris@tsac.alpenclub.nl
Studie: Psychology
Generatie TSAC: September 2017
tel: +31 6 33148871

 


Penningmeester

Frank Stapel

Boulderen is een geweldig onderdeel van de klimsport waar ik vroeg in mijn leven aan ben begonnen. Na mijn 10e verjaardag besloot ik het klimmen in de klimhal van Arnhem, waar ik verder ook ben opgegroeid, eens te proberen. Ik was meteen verkocht. Na een paar jaar geklommen te hebben begon ik ook wat serieuzer te trainen. Dit is waar ik de prachtige sport boulderen heb leren kennen. De mogelijkheid om de mooiste klimpassen te maken zonder mezelf eerst 15 meter een muur op te hijsen was werkelijk bijzonder. Toen ik ging studeren heb ik dan ook goed rondgekeken in alle steden waar ik de klimsport het best zou kunnen beoefenen. Enschede was hier dus, met haar Cube en prachtige klim-faciliteiten op de campus, de beste keuze. Toen moest ik ook nog een studie kiezen, informatica leek mij hier wel interessant.

Toen ik eenmaal begonnen was met studeren ging ik wonen in Huize Toetmoet. Op loopafstand van de Cube was dit een gezellig huis om mijn studententijd door te brengen. Huize Toetmoet is ook een huis vol capabele penningmeesters, ik kon hierbij natuurlijk niet achterblijven en ga het komend jaar dan ook uiterst mijn best doen om een capabele indruk achter te laten.

In mijn eerste week in Enschede, nog voordat de kick-in begon, heb ik mij ingeschreven bij de Cube. Omdat ik hier elke avond te vinden was heb ik ook alle open dagen gemist van deze magische vereniging. Dit vond ik toch jammer en daarom ben ik in februari  toch langs gekomen op de open avond en heb mij ingeschreven. Na een half jaar mee getraind te hebben vond ik het tijd om wat actiever te worden binnen de TSAC. Dit deed ik door samen met Joey de wikkel training te geven en doe ik nu door met mijn fantastische medebestuurders een bestuursjaar in te gaan. Ik kijk uit naar het komende jaar en hoop dat we er een schittermagische tijd van maken.

 

E-mailadres: penningmeester@tsac.alpenclub.nl
Studie: Technical Computer Science
Generatie TSAC: Februari 2017
tel:

+31 6 20592821

 


Weekendcommissaris

Manon Bosch

Hallo allemaal! Ik ben Manon en voor mij is het hele klimavontuur begonnen in de warme Franse Alpen, waar ik voor het eerst kennis mocht maken met buiten klimmen. Je kan wel zeggen dat het liefde op het eerste gezicht was, want nog voordat ik thuis was, stonden de open dagen van de TSAC al in mijn agenda. Tijdens de open dagen hoefde ik geen seconde te twijfelen om lid te worden. In september 2016 ben ik begonnen als over enthousiast lid – wat ik overigens nog steeds ben – en vind ik dat buiten klimmen het mooiste is wat er is. De dag beginnen met een berucht TSAC ei, toffe routes klimmen, koekjes eten in de hangmat en de dag eindigen met een (meestal) overheerlijke maaltijd en een biertje aan het kampvuur. Wat wil je nou nog meer? Een logische stap voor mij was om dit enthousiasme voor de weekendjes voort te zetten als WeekendCo om zoveel mogelijk toffe weekendjes organiseren!

Samen met mijn (te) gekke bestuursgenootjes hoop ik er een mooi jaar van te maken waar wij ons met z'n allen inzetten voor deze mooie vereniging, intens veel gaan klimmen, ietsje minder gaan boulderen en vooral veel plezier in onze bestuurstijd zullen hebben.

E-mailadres: klimco@tsac.alpenclub.nl
Studie: Forensisch Onderzoek
Generatie TSAC: September 2016
tel: +31 618682954

 


Coördinator Interne Betrekkingen

Rick Poppe

Misschien was het nog niet bekend, maar ik heb dus een dubbele functie. Ik ga dan natuurlijk niet mijn levensverhaal herhalen, daarvoor moet je bij de Vicevoorzitter zijn. Het enige wat me nog namens het hele bestuur rest te zeggen is:

We’re all nuts

 

E-mailadres: cib@tsac.alpenclub.nl

 

Het hele bestuur is altijd te bereiken via bestuur@tsac.alpenclub.nl.
Klik hier voor de besturen van afgelopen jaren.