Studenten bekneld in bierestafette

De Perco: een bak sterk nieuws.

ENSCHEDE – In de nacht van maandag op dinsdag is de brandweer uitgerukt om een kandidaatsbestuur uit een benarde situatie te bevrijden. Het vijftal zat al minutenlang vast in een bierestafette. Omstanders hadden de hulpdiensten ingeschakeld nadat duidelijk werd dat het kandidaatsbestuur zich niet op eigen kracht uit de situatie zou kunnen redden.

Volgens een woordvoerder van de brandweer is het uitzonderlijk dat een groep studenten zo langzaam drinkt. “In de meeste gevallen duurt een bierestafette niet veel langer dan een halve minuut, maar in dit geval was de groep al bijna tien maal zo lang bezig. We mogen best van een wonder spreken dat er geen mensen in slaap zijn gevallen.”

Alle slachtoffers zijn met uitdrogingsverschijnselen naar het ziekenhuis overgebracht. Naar omstandigheden gaat het goed met hen.