Uit de oude doos: bouw van de noppenwand

Het is geen pretje dat we maandenlang niet kunnen klimmen, maar het geeft wel de mogelijkheid om andere hobby’s te ontwikkelen. Skribbl.io en agar.io spelen met andere TSAC’ers bijvoorbeeld, of meer hardlopen en slacklinen. En je kunt de tijd ook mooi gebruiken om oude Theeblaadjes door te lezen. Op die manier kwamen we erachter dat onze geliefde sportklimwand inmiddels 27 jaar oud is! Misschien eens tijd om te kijken of hij aan vervanging toe is? Hoe dan ook, het proces van het bouwen van de noppenwand is vastgelegd in de Theeblaadjes van 1992 en 1993, die destijds nog gewoon op papier werden gedrukt. Zodat dit stukje TSAC-geschiedenis niet vergeten wordt, en zodat jullie ook iets te doen hebben, is dit nu ook hier online te lezen.

 

Nieuwe klimwand (Theeblaadje 1992-4)

Als een goede fles wijn (Franse natuurlijk) eenmaal gebotteld is duurt het toch nog geruime tijd voordat hij bij je slijter in het schap ligt. In de tussentijd gebeurd [sic] er niets... Tenminste zo lijkt het! Terwijl de fles in een rustieke kelder ligt, rijpt hij.

Het bouwen van een klimwand ondergaat eenzelfde proces. Als de plannen al jaren (onderhand al 3 jaar) gereed zijn lijkt het alsof er niets gebeurd. Edoch, terwijl menig klimmer zijn ongenoegen uitte over het glad worden van de betonnen grepen, een ander enkele grepen verwijderde van ons kunstwerk en een volgende de kwaliteit van de haken beproefde, was de muurcommissie (ik dus) hard aan het zwoegen om de noodzakelijke uitbreiding van onze trainings-accommodatie te bewerkstelligen. Na veel lobbyen (lees: het aflopen van borrels, hik) zal er één dezer dagen een besluit genomen worden over de bouw van een nieuwe klimwand.

Aangezien de kosten van de muur niet buiten-proportioneel zijn, en de uitbreiding meer dan gewenst is, lijkt het me dat de RCV geen andere keuze heeft dan in te stemmen met de bouw ervan. Echter, net als bij het ontkurken van een wijn met een excellent etiket (en prijskaartje), zal het er toch nog even om spannen.

Grote Smurf

 

Nieuwe klimwand (Theeblaadje 1993-1)

Er is lang op gewacht, maar eindelijk is ie er dan, de gloednieuwe sportklimwand van de TSAC. Deze fotoreportage geeft je een idee van de manier waarop de klimwand is gebouwd. Op de openingsreceptie memoreerde de heer van Veelen (directeur sportcentrum) in zijn toespraak het standpunt van LV&S, dat de klimwand toch vooral veilig en sterk moest zijn. Mocht je nog je twijfels hebben over de stevigheid van de konstruktie, dan zijn die twijfels nu verleden tijd!