Routebouwhandleiding

⚠ Niet iedereen mag zomaar routebouwen bij de TSAC omdat je speciale touwtechnieken moet kennen en toegang moet krijgen tot het routebouwmateriaal. Wil je graag gaan routebouwen meld je dan eerst aan voor de routebouwlijst door op het dashboard de optie "routebouwers" aan te vinken. Je verzoek om op die lijst te komen wordt dan gestuurd naar de kadercommissie. Zij bepalen uiteindelijk of je wel of niet de competenties hebt om veilig routes te bouwen. Je krijgt een e-mail zodra je op de lijst bent geplaatst.

Algemene veiligheidseisen

Iedereen die routes bouwt dient hiervoor de benodigde ervaring te hebben en te handelen naar onderstaande regels. Van mensen met het KVB-OV-MP en hoger wordt verwacht dat ze capabel genoeg zijn om zichzelf te redden, anderen zullen eerst instructie moeten krijgen. Mochten er twijfels of onduidelijkheden zijn, vraag een ervaren persoon binnen de vereniging!

Algemene aanbevelingen

Buitenwand

De volgende adviezen komen van de Klimwandspecialist met betrekking tot het onderhoud van de grepen op de buitenwand.

Calamiteiten

Beveliging utwente: (053 489) 2222

Grepen en modules

Het sportcentrum begroot €1000 per jaar voor nieuwe grepen en modules. Deze €1000 dient verdeelt te worden in €500 voor binnen (noppenwand en boulderwand) en €500 voor de buitenwand.

Let erop dat modules voor de buitenwand een baseplate nodig hebben. Er zijn een aantal bedrijven die modules met baseplate leveren, zoals blocz.de en Blue Pill. Het is ook mogelijk om bolt-on modules te gebruiken, dit kan echter alleen met hele kleine modules.

Overige naslag