Gains in corona tijd

Corona bestaat al een tijdje en steeds meer van ons hebben moeite om in beweging te komen. Want tja, bestaan er wel leuke trainingen nu alle klim- en boulderhallen dicht zijn? Gelukkig komt hier de PubliCie. to the rescue. Wij hebben een paar leuke alternatieve workouts op een rijtje gezet om je toch aan de sport te krijgen. 

Als klimmer is het natuurlijk essentieel om flexibel te blijven. Maar ja, op de grond een beetje pijn liggen lijden is niet bij iedereen favoriet. Om toch gemotiveerd te raken om de boel te rekken hebben wij een suggestie: bieryoga. Met oefeningen zoals ‘de bieropenener’ en ‘downward dancing dog’ wordt iedere spier in je lijf gerekt onder het genot en met behulp van je favoriete drankje. En als je nu denkt, ‘ik weet niet of dat nou leuk is, dat bieryoga’, houdt dan in gedachten: hoe meer reps je doet, hoe leuker het wordt! Enthousiast geworden? : https://www.youtube.com/watch?v=J1UTMLg_ZRc 

Het is voor iedere sporter belangrijk om zijn conditie op pijl te houden. Maar ja, hoe doe je dat tijdens corona? Hardlopen is maar saai en niet iedereen heeft zomaar even een racefiets staan. Gelukkig heeft de PubliCie. de ultieme oplossing, gewoon in je woonkamer: Just Dance. Terwijl je geniet van hoogstaande hitjes zoals mr. Saxobeat, Ooops!...I did it again of Never Gonna Give You Up kan je je conditie naar grote hoogtes brengen. Eén avondje Just Dance marathon per week en je bent straks zelf marathon loper. Dit alles hoef je natuurlijk niet alleen te doen, laat al je huisgenoten meegenieten. Begin hier met dansen: https://youtu.be/di14EZRpMVo 

Als just dance je toch net niet helemaal ligt zijn er gelukkig meer opties. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar een oude trampoline bij je ouders of op Marktplaats. Het lijkt misschien suf kinderspeelgoed, maar niets is minder waar. Op dat suffe stuk speelgoed kan je de meest intense workouts doen. Gewoon een beetje stuiteren is geen optie, squats, karatekicks en skiën gaan op een tempo waar je u tegen zegt. Tien minuten springen en je bent kapot: https://youtu.be/zzW3wLtKKxc 

Is trampolinespringen toch niet jouw ding? Dan hebben we nog wel een suggestie om die cardio op pijl te houden. Vind je brakste fiets, diegene waar de ketting er maar treurig bij hangt, de remmen vastzitten en schakelen ook al geen optie is. Hoe brakker hoe beter. Ga op dit pareltje van een fiets eens een flinke rit maken. Zweet gegarandeerd. Als je een extra uitdaging zoekt is daar een makkelijke oplossing voor: vind gewoon een heuvel of een vlaagje tegenwind. 

Als al deze workouts je te spannend lijken, als je gewoon saai op de grond je oefeningetjes wil doen, dan heeft de PubliCie. nog een full-body workout getest. Het werkt, maar tegenover bieryoga is dit maar saai hoor. https://www.google.com/amp/s/www.self.com/gallery/20-minute-no-equipment-total-body-workout/amp