Door de corona melder weet ik dat mijn vriend een boulderaar is

Lieve Truus,

Ik vermoedde het al een tijdje. Zolang het een vermoeden is kun je het nog onderdrukken, wegstoppen, leven alsof je dit gruwelijke feit nooit hebt geweten. Maar nu het bewijs recht voor mijn neus ligt kan ik er niet meer omheen: door de corona melder weet ik dat mijn vriend een boulderaar is. Ik voel me bedrogen, voorgelogen en vernederd. Hoe heb ik zo onwetend kunnen zijn? Nu zitten we door zíjn fouten in quarantaine. Omdat híj stiekem Cube sessies deed, en nu op de campusgebouwen bouldert. Als alle campus-boulderaars niet ineens covid hadden gekregen weet ik niet of ik er ooit achter was gekomen. Hij had het mij vast nooit verteld! De red flags zijn nu zo duidelijk, deze winter gaat hij ineens elke dag met een beanie op de deur uit. Dat was voorheen nooit zo! En hij wilde ook stoppen met het gebruiken van een condoom. Ik had het kunnen weten: boulderaars houden niet van ‘protection’. Oh Truus, wat moet ik nu! Hoe vertel ik hem dat ik altijd een normale sportklimmer zal blijven? Ik ben zó bang dat hij de garage om gaat bouwen tot thuisboulderhal. Help!

Wanhopige groet,

 

Anoniem.


Beste Anoniem,

Ik heb even moeten bijkomen van jouw zwaar beladen bericht. Zijn keuze om boulderaar te worden heeft ook voor jou enorme consequenties. Mocht je bij hem willen blijven, moet je jezelf mentaal goed voorbereiden. De toekomst brengt niet alleen een boulderwand in de garage, maar ook talloze weekenden naar Bleau. Het zal veel verandering vergen aan jouw kant, maar houd voet bij stuk! Ook híj zal zich moeten aanpassen als jij een weekend wil klimmen. Echt klimmen. Met ‘protection’ van een touw en al. Over protection gesproken, die condoom zal een keuze moeten zijn waar jullie beide achter staan. Charlie en ik hebben soms ook een onenigheid, maar hij staat nog altijd aan mijn zijde. Al moet ik heel eerlijk zeggen, dat ik het boulderaar-dilemma erg groot vind. Ik weet niet of ik dat zelf zomaar zou accepteren. Wat jouw besluit ook is: weet dat er genoeg klimmers zijn. Er zwemmen meer vissen in de zee. Al is er ook veel water. En weinig kwaliteitsvis. Afijn. Succes.

Kusjes van je favoriete Tante!