TSAC’ers doen massaal mee aan stoptober

De Perco, een bak sterk nieuws

Enschede, 24 oktober 2022

De 22-jarige Aaron A. Aaronsen uit Twente is aangewezen als instigator van de Stoptoberbeweging die heerst bij de Twentse Studenten Alpen Club. Per 1 oktober is hij begonnen; nog maar zeven dagen hoeft hij dit vol te houden. Bij de TSAC is Aaron een echte trendsetter geworden. Naar aanleiding van zijn campagne zijn 173 andere leden de beweging gaan volgen. 

‘Mensen moeten meer aware worden van de effecten die Stoptober kan hebben’, aldus Aaron. ‘Ik ben blij dat ik zo veel mensen heb kunnen overhalen om mee te doen. Hopelijk gaat dit een jaarlijkse traditie worden.’

Landelijk houdt slechts 70 procent de hele maand Stoptober vol, maar bij de TSAC is het slagingspercentage tot nu toe maar liefst 100 procent. Alleen het kader was minder blij met Aarons trend. Zij blijven nog hangen in de verouderde standaarden en hebben de TSAC’ers die meedoen aan Stoptober verbannen van de zaalavond. 

Bij de vraag of Aaron van plan is om na Stoptober zijn trend door te zetten, antwoordde hij enthousiast: ‘Uiteraard, ik wil voorgoed af van die stopknoop op het eind van het touw. Het scheelt gewoon een handeling, waardoor je meer kan klimmen. Dit heeft alleen maar positieve effecten op je lichaam.’

Om de TSAC verder te moderniseren, wil hij elke maand een nieuwe trend introduceren. Hij kijkt al uit naar Dry January, wanneer we bij de TSAC alleen maar zullen drytoolen.

(Pagina gewijzigd op .)