Puig Campana

pagina bewerken.

Land: Spanje

Plaats: Finestrat (Costa Blanca)

Locatie: openstreetmap

Type rots: Kalksteen

Website: http://us.geocities.com/costablancaclimbing/puigcampana.html

Topo boekje: http://knav98.climbing.nl/docs/topos/Topo_Puigcampana.pdf

Omschrijving: Deze indrukwekkende berg is een blikvanger van de Costa Blanca, herkenbaar door de bult op de top. Puig Campana is de tweede hoogste berg aan de Costa Blanca en biedt met z'n 1400 meter hoogte spectaculaire trad routes. Dit enorme klimgebied ligt boven het stadje Finestrat. Voornamelijk gekarakteriseerd door lange zelf af te zekeren routes, hoewel er ook een aantal sportklimroutes te vinden zijn.

Sinds 1960 wordt Puig Campana, net als Peñon de Ifach, veel beklommen. Door de lange aanlooptijden is het klimgebied relatief weinig ontwikkeld, ook vanwege de aanwezigheid van meer toegankelijke klimgebieden in de omgeving. Jammer: Puig Campana is een geweldig gebied met spectaculaire routes. De routes zijn niet heel hard, afgezien van een aantal nieuwere routes. Je zult er weinig last hebben van filevorming. Klassieke routes zijn: Espolón Central, Diedro Gallego en Diedro Magicos (alle 3 aan de zuidzijde) en El Diamante plus Espolón Finestrat in de sectie Agulla Encantada.

De rotsen
Indrukwekkende berg, gemiddeld 13 touwlengtes. Vrijwel alles moet zelf afgezekerd worden. De berg bestaat ruwweg uit 3 sectoren:

Agulla Encantada (westzijde): Veel pilaren en rechte rotswanden. Neem al je materiaal mee voordat je hieraan begint. Aanlooptijd 30 min.
Espolon Central Area (zuidzijde): Veel mogelijkheden, veel zon. Aanlooptijd 50 min.
Diedre Magicos Area (zuidzijde rechterkant): Hier vindt je de klassieker Magic Corners. veel zon. Aanlooptijd 60 min.
Aanraders zijn:

Espolón Central 4+: 14 touwlengtes met perfecte rots, niet al te harde route. Af en toe kom je een behaakt relais tegen. De afdaling (pad de berg af) is een minpunt, neem vooral wel je bergschoenen mee! Vroeg beginnen, zeker in de winter, want je hebt je tijd nodig.
Diedro Magico 6a+: Zeer de moeite waard om hiervoor de berg op te lopen!
Neem genoeg tijd voor lange routes. Veel water heb je zeker nodig. Houd ook rekening met koud weer, zeker op de top en in de wintermaanden!

Onder dit fantastische klimgebied is een fantastisch campeer terein waar je gratis mag staan, inclussief douche, en BBQ's

Routebeschrijving:

Subgebieden:

subgebied toevoegen