Cantobre

pagina bewerken.

Land: Frankrijk

Plaats: Millau

Type rots:

Website:

Topo boekje:

Omschrijving: Algemene informatie over Cantobre
Achter het dorpje Cantobre in de buurt van Millau, aan de rivier de Dourbie.

De rotsen
Een relatief nieuw gebied met imposante wanden, 30-45 meter hoog. Een aantal jaren geleden is hier de Petzl roc trip gehouden. Een rechte zuidwestwand, met alleen maar 7e en 8e graads routes. Het ziet er in ieder geval bikkelhard uit! ;-)

Topo
Er is niets officieels in omloop. Er is een vaag lijstje te vinden ergens op internet met ongeveer de helft van de routes erop. Aan de rots staat niets beschreven. Hopelijk krijgen ze binnenkort een de topo af (samen met het gebied Boffi)

La Dourbie, topo met ongeveer 500 routes in de omgeving, gepubliceerd door CAF Millau.Routebeschrijving: Naar het dorpje Cantobre rijden over de D991 richting Nants. Aan de splitsing parkeren en verder lopen tot over de brug en dan direct links naar onder de weg aflopen langs de rivier. Deze volgen tot het electriciteitshuis. Deze rechts voorbij en langs de wei langs de afrastering lopen. Hier kom je bij een klein stroompje dat jet iets hogerop kan oversteken, dan zie bovne je al de wand. Het logische pad omhoog volgen.

Subgebieden:

subgebied toevoegen