Autoire

pagina bewerken.

Land: Frankrijk

Plaats:

Type rots:

Website:

Topo boekje:

Omschrijving: Autoire ligt in het noorden van het Franse departement 'Le Lot', zo'n 40 km ten zuid-oosten van Brive. In het zeer kleine dorpje is weinig tot niks te beleven. Een (zeer goed) restaurant, een creperie en een tabac/mini-supermarkt (topo is hier te koop) en dat is zo ongeveer alles.

Visueel is Autoire overgens best aantrekkelijk. Het is geheel in oude stijl gebleven en heeft daarmee iets vriendelijks over zich. En ook het uitzicht over de twee hoofdmassieven is overweldigend.

www.ffme.fr/site/FALAISE_fiche.php?id=1358

www.tourisme-saint-cere.com/

De rotsen
Een uitstekend gebied voor zo wel de beginnende als gevorderde klimmers. De routes, die in graad varieren van 3 t/m 8a+ zijn modern, vriendelijk behaakt.

Een goed alternatief voor degenen die een keertje niet de zomer door willen brengen in de brandende zon van bv.Orpierre, want alle massieven zijn Oost, Zuid-Oost gericht.

Autoire heeft twee hoofd sectoren genaamd, Grand Côté en Bolivaria. Waar Bolivaria zich meer voor de beginnende klimmers leent, leent Grand Côté met routes tot 8a+ zich meer voor de gevorderden.

Routebeschrijving: - Parijs - Orleans E5 - Limoges E9 - Brive A20 - Na Brive neem op de A20 Afslag 54 - N140 richting Rocamadour, Gramat - Na zo'n 25 km, sla links af richting Alvignac D673 - Na 14 km links af richting Autoire D38

Subgebieden:

  1. Sector Bolivaria
  2. Sector Grand Côté

subgebied toevoegen