Bohinjska Bela

pagina bewerken.

Land: Sloveniƫ

Plaats: Bohinjska Bela

Type rots: Kalksteen

Website: http://www.plezanje.net/climbing/db/showArea.asp?area=661

Topo boekje: www.sidarta.si/plezanje.html

Omschrijving: Een goed afgezekerd klimgebied in de buurt van het mooie Bled.
De rotsen liggen net achter het dorpje Bohinjska Bela.
Het gebied Bohinjska Bela (105 routes),een goed afgezekerd klimgebied in de buurt van het mooie Bled, bestaat uit drie delen (A, B en C) die enkele kilometers van elkaar verwijderd zijn. De gebieden zijn allen gemakkelijk met de auto te bereiken en zijn maximaal 5 minuten lopen vanaf de 'parkeerplaatsen'. Twee gebieden met moeilijke routes liggen in de schaduw (A en C). Het derde gebied (B), met relatief veel makkelijke routes, ligt in de zon.

Vooral gebied A is een aanrader. Het is een hele mooie, licht overhangende wand van maximaal 30 meter hoogte, waarop je enorm verzuurd. Er zitten circa 35 routes. De meeste routes zijn tussen de 7a en 8a. Wees gewaarschuwd, de waardering is behoorlijk hard! Waarschuwing twee: er zijn veel muggen, dus neem anti-muggenspul mee.

Gebied C bevat circa 30 routes varierend van (1 lelijke) 5a tot 8a. Er zijn echter met name 7e graads routes en voor wie geen 7a klimt, is het gebied niet echt interessant. De routes zijn 20 tot 30 meter lang.

Routebeschrijving: De routebeschrijvingen staan in de topo. Voor secteur A van Bohinjska Bela is de parkeerplaats in de topo verkeerd aangegeven. Rijdt niet volledig door tot direct onder de rots (zoals in de topo is aangegeven), maar stop een paar honderd meter eerder bij het huisje. Verderop is namelijk weinig ruimte.

Subgebieden:

  1. A : Nova Bohinjska Bela
  2. B: Stara Bohinjska Bela
  3. C: Kupljenik

subgebied toevoegen