Kotečnik

pagina bewerken.

Land: Slovenië

Plaats: Liboje

Type rots: Kalksteen

Website: http://www.sidarta.si/plezanje.html

Topo boekje:

Omschrijving: Het klimgebied Kotečnik is na Misja Pec en Osp het belangrijkste klimgebied van Slovenië. Het klimgebied kent bijna 300 routes, onderverdeelt in circa 10 sectoren die dicht bij elkaar liggen (secteuren A tot en met J). Het routeaanbod is gevarieerd. Het gebied is geschikt voor klimmers met een klimniveau vanaf 6a tot en met 8b.

Alle routes liggen beschut in het bos op een heuvel waardoor je er perfect kunt klimmen midden in de zomer. Nadeel is wel dat je behoorlijk lang stijl omhoog moet lopen om bij de rotsen te komen (20-30 minuten). De routes zijn net als in de rest van Slovenië perfect behaakt. In het bos zijn redelijk wat muggen, dus neem anti-muggenspray mee.

De Rotsen
De rotsen bestaan uit vrij compacte kalk met aflopende (slechte) grepen en watergaatjes. De routes zijn tussen de 8 en 35 meter hoog. Bijna overal is er een brede egale strook, zodat je gemakkelijk kunt staan onderaan de rotsen. Het routeaanbod is gevarieerd. Er zijn daken, overhangen, loodrechte routes, maar ook platen. Het leuke van het gebied is dat moeilijke en makkelijker routes dicht bij elkaar zitten, zodat klimmers met een uiteenlopend klimniveau prima samen kunnen klimmen.

Een typische route is tussen de 10 en 20 meter hoog en kent een korte, maar moeilijke passage die vaak met techniek en kracht overwonnen moet worden. De rotskwaliteit verschilt per sector. Voor de moeilijkere routes zijn sector G en H aanraders. Voor de routes in de range 5c-6a is sector J leuk.

Topo
knav98.climbing.nl/docs/topos/Topo_kotecnik_Kamnik.pdf inloggen

Routebeschrijving: In de topo staat een prima beschrijving hoe je in het klimgebied komt.

Je kunt slapen bij de boerderij nabij het klimgebied. Aardige mensen, met basale kampeerfaciliteiten. Een ander goed alternatief is camping Dolina in Dolina Vas, Prebold. Vanuit deze camping is het 20 minuten rijden naar het klimgebied.

Subgebieden:

subgebied toevoegen