Seynes

pagina bewerken.

Land: Frankrijk

Plaats:

Type rots: Kalksteen

Website: http://www.clubalpinlyon.com/Infos/Inf-Seynes.php

Topo boekje: euroclimbing.com/?p=353

Omschrijving: Een wand gericht op het zuiden van enkele kilometers breed. Er loopt een landweg onderlangs, zodat de rotsen na parkeren binnen 10 minuten te bereiken zijn. Het ligt aan de D6 tussen Bagnols-sur-Ceze en Ales op ongeveer een uur rijden van Avignon. Door de zuidelijk gerichte wand is het een ideaal klimgebied van oktober tot maart. In de zomer veelal te heet!

Er zijn routes in alle graden en stijlen. Van delicate plaat tot overhangende tuffa- routes. De meeste routes zijn perfect behaakt.

In de omgeving van Seynes vind je ook het klimgebied Russan, ligt wat zuidelijker. Pakweg 10 km in vogelvlucht vanuit Seynes. Het massief is minder overzichtelijk dan Seynes en bestaat uit een aantal deelmassieven. Ook Russan is volledig zuidelijk georiënteerd. Vanaf de parking is het een kwartiertje tot een half uur wandelen (afhankelijk van de sector). Ook hier vind je routes in alle stijlen en moeilijkheidsgraden.


Overzicht van de sectoren
online topo is o.a. te vinden op:euroclimbing.com/?p=353
De rotsen
Bekend vanwege de beroemde colonetteroute Dinosaure (8a+) en de bijbehorende sector 'Nouveau Monde'. Daarnaast een groot aantal sectoren (370+ routes) die zeer de moeite waard zijn met vooral technische routes van plaat tot licht-overhangend tot ca. 35 m in alle graden (3-8c). In 2006 is dit deel herbehaakt . Er zijn toen ook veel nieuwe routes ingeboord, waaronder vijven en zessen.

[bold]Topo
'Les falaises du Gard' te verkrijgen bij SOSEscalade in Avignon en in de sportwinkel in Bagnols sur Ceze. Er is ook een heel klein winkeltje/parapentebureau die de topo verkoopt in Seynes zelf, maar dat is niet zo veel open.

Routebeschrijving: Seynes ligt 20 km ten noorden van Nîmes. Op 10 uur rijden van Hasselt. Wij huurden een gîte voor 7 à 9 personen in het gehucht Mas Chamion. Het klimgebied is volledig zuidwaarts georiënteerd en is echt enorm makkelijk te bereiken! 10 minuutjes wandelen vanaf de parking. Neem de kleine weg parallel aan de D6.

Subgebieden:

subgebied toevoegen