Glendalough

pagina bewerken.

Land: Ierland

Plaats: Glendalough

Type rots: Graniet

Website:

Topo boekje:

Omschrijving: Glendalough' s granieten klippen, gelegen op een helling bij het noordwestelijke uiteinde van de vallei, zijn een populaire klimplek. De eerste routes zijn in 1948 beklommen. De kwaliteit en de verscheidenheid aan routes in allerlei moeilijkheidsgraden trekt veel klimmers aan en maakt het tot een favoriete bestemming, vooral voor klimmers uit Dublin. De Irish Mountaineering Club heeft een hut in het gebied. Vlakbij de rots is een groot bouldergebied.

De rotsen
Het graniet heeft perfecte wrijving en er zijn klassieke crack routes, met goede mogelijkheden voor traditionele afzekering. Het klimmen varieert tussen één en vier touwlengtes, sommige meer dan 100m lang. Er zijn verscheidene
sectoren:

Twin Buttress, een grote rots met - afhankelijk van het seizoen - een waterval door het midden. Deze sector bevat de meest populaire routes. Volg het zigzag-pad bij het begin van de vallei.
De Upper Cliffs, een rij kliffen hoog op de heuvel ten oosten van Twin Buttress.
Acorn Buttress, a kleine sector net onder Twin Buttress, tevens een populaire kampeerplek.
Hobnail Buttress, met makkelijkere routes, 1 km naar het oosten.
Topo
De huidige topo stamt uit 1993 en bevat rond de 110 routes tot E5/6a, hoewel er sindsdien meerdere routes, met name in de hardere gradering, zijn gedocumenteerd.

Routebeschrijving: Naar Dublin international airport vliegen enkele prijsvechters. Hier kan men met de City bus naar conolstreat. vanhieruit vertrekt een bus naar Glendalough.
In Glendalough passeert men de oude nederzetting en volgt de 'Minersroad' langs de beide meren naar de oude ruines. hier kan gekampeerd worden. de rotsen liggen verderop in het dal.

Subgebieden:

  1. Acorn Buttress
  2. Hobnail Buttress
  3. Twin Buttress
  4. Upper Cliffs

subgebied toevoegen