Gola Island

pagina bewerken.

Land: Ierland

Plaats:

Type rots: Graniet

Website: http://www.pete-smith.co.uk/dynamic/guidebook/index.php

Topo boekje: Alan Tees Rock Climbs in Donegal 2002 ISBN 0-902940-17-1

Omschrijving: De zeekliffen van Gola staan bekend om de hoeveelheid en de kwaliteit van de klimroutes. Sinds 1994 zijn hier klimmers te vinden, vooral tijdens (lange) weekenden is het erg populair.

[bewerk] De rotsen
De zeekliffen zijn samengesteld uit een bruinachtig graniet dat uitstekende wrijving geeft en over het algemeen goed af te zekeren is. Het klimmen is geconcentreerd rond de kliffen bij Mweelmurrinagh hill aan de noordwest-kust van het eiland, in diverse inhammen en aan de elementen blootgestelde rotswanden. In het binnenland is een kleine klif die vooral druk bezocht wordt bij vloed of ruwe zee. Veel routes zijn afhankelijk van het getijde en de vaak alleen toegankelijk via abseil.

[bewerk] Topo
Topo: Alan Tees (editor), Rock Climbs in Donegal (Mountaineering Council of Ireland, 2002) ISBN 0-902940-17-1. De topo biedt een overzicht van ongeveer 170 routes, allen enkele touwlengte, met een verscheidenheid aan gradering.

Online topo-info: www.climbing.ie

Slapen
Kamperen kan op het strand bij Machaire na nGall aan de westkust van het eiland, vlakbij de belangrijkste klimgebieden.


Routebeschrijving: De beste manier om op Gola Island te komen is met een kleine veerboot vanaf Bunbeg of Derrybeg. Ook op de naburige kleinere eilanden Owey en Umphin kan geklommen worden, maar deze eilanden hebben geen regelmatige veerbootdienst.
maps.google.com/maps?t=k&ll=55.089323,-8.366346&z=14

Subgebieden:

subgebied toevoegen