Lake District

pagina bewerken.

Land: Engeland

Plaats:

Type rots:

Website:

Topo boekje:

Omschrijving: Lake District is het hooggebergte van Engeland. Dat moet je niet al te letterlijk nemen. De hoogste berg is 'slechts' 977 meter hoog. Maar omdat de heuvels bijna direct aan zee liggen, moet je vaak toch aardig wat hoogtemeters overwinnen.

Lake District is de geboorteplaats van wat wij tegenwoordig het sportklimmen noemen. In 1886 beklom Haskett Smith de slanke rotstoren Napes Needle. Hij deed dit omdat de vertikale pilaar van 30 meter hoog hem een geweldige uitdaging bood, en niet, zoals toen in die tijd verwacht werd, omdat Napes Needle het hoogste punt was. In de 19e eeuw waren de heuvels van Lake district al een ideaal trainingsgebied voor Engelse alpinisten.

Lake District is helaas ook het meest regenachtige gebied in Engeland. Neem vooral goede regenkleding mee en houd rekening met veranderlijk weer..

Behalve sportklimmen kun je in dit gebied ook perfect wandelen. De omgeving is geweldig, met vele valleien en langgerekte meren. Andere outdoor-mogelijkheden zijn windsurfen, mountainbiken, paardrijden, ballonvaren, kano├źn en zeilen.

De rotsen
Haken zijn vrijwel nergens te bekennen. Afzekeren met nuts en friends.

Borrowdale (vlakbij Keswick), met Shepherds Crag als polpuairste wand, heeft routes in alle moeilijkheidsgraden. Little Chamonix (V Diff) is een aanrader. Het ligt vlakbij de weg [B5289] en er is een prima cafe bij High Lodore Farm.

Lake District heeft zowel single als multipitch routes.

Routebeschrijving: Lake District is via de North Sea Ferries veerdienst Rotterdam-Hull en de treinverbinding Hull-Manchester-Windermere te bereiken. Vliegen op Manchester met aansluitende treinverbinding is een sneller alternatief.

Subgebieden:

subgebied toevoegen