Aiguilles de Chaleux

pagina bewerken.

Land: België

Plaats:

Locatie: openstreetmap

Type rots:

Website:

Topo boekje:

Omschrijving: Specifieke regels

De Aiguilles de Chaleux liggen in een beschermde natuurgebied. Groepen >4 personen zijn niet toegestaan. De slanke rotsnaald (Chandelle) aan de oostzijde van het massief mag niet beklommen worden.

Behaking

De behaking is in de meeste routes zwaar verouderd (stand 2014). Er zit ook veel vegatatie in de routes (bramen/rozen). Veel routes zijn hierdoor onbeklimbaar.

Topo

Er is een online topo op de site infos-escalade.be.

Routebeschrijving: Parkeren en aanloop

Optie 1, coördinaten 50°13'19.6"N 4°56'51.5"E (tsac.alpenclub.nl/map?lat=50.22216&lon=4.94758&zoom=17&layers=4): Parkeer bovenaan het massief langs de Rue des Aiguilles de Chaleux. Blokkeer niet de toegang tot de velden. Er moet een tractor kunnen passeren! Je nadert de top van het massief van boven en seilt ab naar de start van de routes. In afbeelding 1 geeft ‘A’ globaal de parking langs de weg weer en ‘B’ het pad naar de top van het massief waar je een abseilpunt vindt.

Optie 2: Parkeer in Chap.St.Nicolas aan de Route des Aiguilles de Chaleux. Hinder daarbij geen aanwonenden. Steek de spoorbrug in westelijke richting te voet over en loop stroomopwaarts (rechtsaf) tot bij de rotsen. Het massief staat met de voet in het water. Je kunt de ‘voie normal’ alleen bereiken als je
door het water waadt.

Subgebieden:

subgebied toevoegen