Arco

pagina bewerken.

Land: Italië

Plaats: Arco

Locatie: openstreetmap

Type rots: Kalksteen

Website: http://www.arcowall.com

Topo boekje: www.versantesud.it/sarca.eng.html

Omschrijving: Arco is dé sportklimplaats van in elk geval noord Italië. Het stikt er in de nabije omgeving van sportklimgebieden, en ook voor mountainbike fanaten is er zeer veel leuks te beleven. Op slechts 5 kilometer afstand van het Gardameer is het plaatsje redelijk gevrijwaard gebleven van het massatoerisme dat normaliter rond het Gardameer vertoeft.

Topo:
knav98.climbing.nl/docs/topos/Topo_Arco.pdf (inloggen)
www.guidebook-arco.com/index.html

Routebeschrijving: Via Duitsland natuurlijk.
Rijd via de A61 langs keulen naar het zuiden tot hockenheim. Rijd kort de A5 richting Basel en op de hoogte van Karlsruhe de A8 op voorbij Stuttgart Richting München.
Dan kan je of naar Ulm en dan de A7 naar onder, over de pas Oostenrijk in naar Innsbruck, of (Langer maar even snel) over München naar Innsbruck. Ter hoogte van Innsbruck rijden naar Brenner. De Brennerpas over ( € 8,- Tol op 10-2007) de A22 Italië in en doorrijden naar Trento of iets verder de afslag Rovereto. Dit is een tolweg, kostte in oktober 2007 € 10,50.

Hoewel in Oostenrijk een vignet verplicht is, wordt er niet strikt gecontroleerd op het kleine stukje tussen Innsbruck en de grens met Duitsland (het enige stuk waar dit vignet verplicht is); hoewel officieel niet toegestaan om zonder te rijden, wordt dit vaak wel gedoogd.

Subgebieden:

subgebied toevoegen