Berdorf

pagina bewerken.

Land: Luxemburg

Plaats: Berdorf

Locatie: openstreetmap

Type rots: Zandsteen

Website: http://www.climbing.lu/berdorf/berdorf.html

Topo boekje: www.climbing.nl/berdorf/topo.html

Omschrijving: Mooi bosachtig (sprookjesachtig) gebied in Luxemburg. Tussen de hoge rotsen is het een waar doolhof van spelonken en gangen. Ben je moegeklommen, ga dan zeker door het gebied wandelen! Na regen duurt het enige tijd voordat de rotsen droog zijn.

Het gebruik van magnesium is (in theorie) verboden omdat dat het zandgesteente aantast (dat valt wel mee, maar poets wel je grepen schoon zodat de volgende klimmer weer optimale wrijving heeft).

Betere oplossing zou zijn om vloeibare magnesium te gebruiken omdat het langer blijft zitten en niet afgeeft.

Een klimroute overzicht is te vinden op: knav98.climbing.nl/docs/topos/Berdorfroutenoverzicht.pdf
Topo: knav98.climbing.nl/docs/topos/Topo_Berdorf.pdf (Inloggen!!)
Eind mei 2009 is een nieuwe topo van berdorf uitgekomen, deze is verkrijgbaar in veel boekenwinkels in Luxemburg, en op Camping Martbush in Berdorf zelf. De topo toont foto's van de rotsen met daarin de route ingetekend.


Toegangsregeling:
Per 5 april 2016 is het niet meer nodig om een klimvergunning aan te vragen. Het is voldoende om lid te zijn van de NKBV of van een andere bond die is aangesloten bij de UIAA of IFSC. De groepsgrootte mag maximum 6 klimmers zijn. De preciese regeling staat op www.nkbv.nl/sportklimmen/klimgebieden/klimmen-in-luxemburg.

Routebeschrijving: Het makkelijkste is via st Vith naar PrĂ¼m te rijden en dan langs Bitburg over de grens naar Echternach te rijden. Daar door het dorp en bij de kruising rechtsaf waar je normaal naar Luxemburg stad zou rijden. Bij het uitrijden van het dorp krijg je een paar grote hotelgebouwen en daarna gaat een weg links steil omhoog lang een mooi dal. Boven aangekomen rijd je vanzelf Berdorf in.

Subgebieden:

subgebied toevoegen