Tenerife

pagina bewerken.

Land: Spanje

Plaats:

Type rots:

Website:

Topo boekje:

Omschrijving: Tenerife is met 600.000 inwoners en een oppervlakte van 2057 km2 de grootste van de Canarische eilanden, die op 150 kilometer van de westkust van Afrika liggen. Het eiland wordt gedomineerd door de 3718 meter hoge top van de Pico del Teide, de hoogste berg op Spaans grondgebied, en bestaat geheel uit vulkanisch gesteente. Vanaf Schiphol is het ongeveer 4,5 uur vliegen naar het vliegveld Reina Sofia aan de zuidkant van het eiland. In wintermaanden bedraagt de temperatuur 21 graden, is het aantal uren zon 5 per dag, en is het aantal dagen met neerslag 7 per maand (dit zijn natuurlijk allemaal gemiddelden).

Het eiland heeft 11 klimgebieden. De klimgebieden zijn: Arico, El Teide, Guia de Isora, Tejina, Anaga, Barranco de los Naranjos, Canada del Capricho, Las Vegas, Marianez, Tabares, Punto de Teno (boulder gebied).

Voor alle gebieden geldt dat de rots nog niet glad geklommen is. Iets wat je in Europa steeds minder tegenkomt. Het soort gesteente varieert van gebied tot gebied. Dit ligt aan de ouderdom van het gesteente. Uiteindelijk is het allemaal vulkanisch

Routebeschrijving:

Subgebieden:

subgebied toevoegen