Finale Ligure

pagina bewerken.

Land: Italiƫ

Plaats:

Type rots: kalksteen

Website: http://www.coronn.com/TOPOS/italy/finale/finale.html

Topo boekje: te koop in finalborgo bij rockstore. 22 oktober 2007 is de nieu

Omschrijving: Finale Ligure, aan de Middellandse Zee in Italie. Op slechts 3 uur rijden van Chamonix en ongeveer een uur rijden ten westen van Genua ligt dit grote rotsklimgebied, geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Er zijn talloze grote wanden te beklimmen, maar ook voor enkele touwlengtes kun je hier kiezen uit een groot aantal verschillende rotsen.

Ook in de winter kun je hier prima klimmen. Er zijn verschillende massiefjes die genoeg zon krijgen zodat het ook aangenaam vertoeven is bij kouder weer.

De rotsen
Mooie kalksteen. Minder interessant als je maximaal 6a klimt. Ongeveer 2000 rotsklimroutes, verspreid over verschillende massiefjes. De routes zijn over het algemeen zeer goed behaakt. Finale staat niet onterecht bekend om best harde waardering en heel technisch klimmen. Soms doet het denken aan een mengsel van Buox en Freyr of de frankenjura.

De grote bekende massieven zijn van west naar oost: Caprazoppa: 6 sectoren Rocca di Perti: 13 sectoren Monte sordo: 7 sectoren Pianarella/Spaventaggi: Hoogste wand met mooie multipitch/perfect behaakte sportklimgebieden Monte Cucco: 9 sectoren Rian cornei: een grote vallei met 24 sectoren Val di Nava: 7 sectoren Boragni: noordelijk georienteerd gebied met 8 sectoren Rocci di corno: opvallende rots boven Verzi Alle bovenstaande gebieden zijn net de helft van da omvang van alle gebieden in totaal. Groot genoeg dus voor een aantal weken klimmen.

Topo
knav98.climbing.nl/docs/topos/Topo_Finale_Ligure.pdf

Routebeschrijving: Vanuit NL, Het best naar Basel en door de san Gottardo tunnel via Milaan naar Genua rijden, hier van te voren richting het westen op de A10 en afslag Feglino of afslag Finale nemen. Als je naar het zuiden rijdt kom je vanzelf in finale ligure uit.

Subgebieden:

subgebied toevoegen