Rochers de Sy

pagina bewerken.

Land: België

Plaats: Sy

Locatie: openstreetmap

Type rots: kalksteen

Website: http://www.belclimb.net/massives_detail.asp?cragid=16

Topo boekje: http://users.skynet.be/cyan/escalasy/accueil/index.htm

Omschrijving: Sy is één van de grote klassiekers in België. Desondanks is de behaking niet altijd ideaal en zijn de rotsen niet echt proper te noemen.

Wegens een conflict met de gemeente zijn alle rotsen op het grondgebied van Sy tijdelijk gesloten. Het betreft alle formaties aan de oostkant van het dorp zoals Rocher du Banc, Cathédrale en Nandoire. Deze rotsen zijn van de gemeente Ferrières. Enkel op Rocher des Trous, Vièrge en Les Vignobles mag je nog klimmen. Deze rotsen liggen op het grondgebied van de gemeente Hamoir. De klimmogelijkheden zijn er echter zeer beperkt.

De rotsen
Kalksteen, 55 meter hoog. De rotsen zijn in beheer van de CAB-BAC. Er zijn zo'n 150 sportklimroutes variërend van 2e tot 8e graads en daarnaast vijf boulders.

Toegangsregeling:
De rotsen zijn in beheer van de CAB-BAC. Leden van de NKBV dienen in het bezit te zijn van een klimkaart voor België. Buitenlandse klimmers dienen in het bezit te zijn van hun lidkaart van een bij de UIAA-geaffiliëerde club.

Topo
knav98.climbing.nl/docs/topos/Topo_Sy.pdf Inloggen!!

Routebeschrijving: Op de E25 van Luik naar Luxembourg neem je afrit 48 richting Hamoir, Huy, Stavelot, Trois-Ponts, Malmédy (N66). Na een aantal kilometers rechts afslaan in de Rue de Sy (N86). (Kom je in Vieuxville uit, dan ben je te ver!!) Volgen tot in het dorp. Daar blijf je op de Rue Principale tot aan de Ourthe. Daar draai je rechtsaf mee, tot je niet verder kan. De massieven bereik je te voet in vijf minuten.

Subgebieden:

subgebied toevoegen