Kalymnos

pagina bewerken.

Land: Griekenland

Plaats:

Type rots: kalksteen

Website: http://www.oreivatein.com/climb/kalymnos/climb/eng/frameset-eng.html

Topo boekje:

Omschrijving: Kalymnos, een eiland in de buurt van Kos, is op dit moment een van de beste spots in Europa als het gaat om routes tot 8b. Langs bijna de gehele west kust van het eiland bevinden zich klimmassieven met allerlei verschillende eigenschappen. De meest opvallende daarvan is wel Granda Grotta, een gewelf van 30 meter hoog bezaait met stalagtieten.

Topo
De topo is bijna in elke winkel of cafe te koop en ook de A4-tjes met updates zijn goed verkrijgbaar, al verschillen die wel per shop. Steve, de engelse eigenaar van de kroeg aan het einde van Masouri heeft zijn zaakjes goed op orde en hij kan je veel vertellen over de laatste ontwikkelingen in het gebied. Ook de topo van coronn.com is goed te noemen, maar zeker niet zo mooi als de full color versie van het eiland zelf. Duidelijk mag zijn dat de locals (lees: locale middenstand) hier goed aan meegewerkt hebben.
Veel informatie vind je ook op internet:
- Routes en updates, www.climbkalymnos.com
- Boot Kos naar Kalymnos, www.anemferries.gr
- Boot Athene naar Kalymnos, www.bluestarferries.com
- Topo review: www.nonstopclimbing.nl/2011/12/non-stop-topo-review-kalymnos.html

Routebeschrijving: Voorheen was dit eiland alleen te bereiken met een van de ferries vanaf Kos. Echter sinds augustus 2006 heeft Kalymnos een eigen vliegveld. Vliegen is in de zomermaanden zeer eenvoudig en goedkoop te vinden aangezien er diverse charter maatschappijen op Kos vliegen. Heb je genoeg tijd dan kun je er voor kiezen om met de boot van Athene naar Kalymnos te gaan (12 uur varen en de boot gaat niet elke dag).

Subgebieden:

subgebied toevoegen