Rochers de Mozet

pagina bewerken.

Land: België

Plaats: Mozet

Locatie: openstreetmap

Type rots: Kalksteen

Website: http://www.belclimb.net/massives_detail.asp?cragid=151

Topo boekje:

Omschrijving: Mozet Is een leuk gebied voor de beginnede(voor)klimmer als ook voor de doorgewinterde crack. Voor de beginnende (voor)klimmer zijn er 50 à 100 routes van 2 tot 5+, meestal goed behaakt, niet zo hoog (5 - 25 meter) en vaak wel glad.

Mozet is ook interessant voor gevorderde klimmers. De meest linkse wand, het 'Adelaarsmassief', is geheel opnieuw behaakt en de VBF heeft een up-to-date topo op internet gezet. Hier heb je ~30 vrij hoge routes (20 - 32 meter) van 6a tot 7b+. Het Adelaarsmassief is gemiddeld loodrecht. De routes lijken op de Allegne in Freyr en zijn moeilijk onsight (grijze platen, soms op wrijving met aflopende grepen). De gradering is t.o.v. Freyr vrij hard. De drie 7b+ routes beginnen alle drie met een moeilijke overhang. In het grotje net rechts van 'Joly Jumper' (de slak) is een bouldertraverse (van links naar rechts en dan vanaf rechts het dak in en rechtdoor uitklimmen). Sommige routes, b.v. de Adrenaline, kunnen stoffig zijn in de lente. Op de andere rotsmassieven zijn ook een paar moeilijkere routes (6b - 7a; allemaal goed behaakt), maar hier heb ik geen topo van. De beste tijd voor Mozet is van juni tot september, want de meeste rotsen liggen in het bos en blijven na regen relatief lang vochtig.

Indien je met meer dan 4 man komt klimmen moet je even toestemming vragen bij de VBF!
Meer inlichtingen kun je krijgen op: www.klimenbergsportfederatie.be/internet/rotsen/rotslijst.php?id=9#9

Totaal aantal routes: 150
Niveau: 3 tot 8b
Niveauverdeling:
2: 3
3: 15
4: 22
5: 27
6: 50
7: 27
8: 1

Routebeschrijving: Snelweg Liëge - Namur, afslag 10 (Hingeon). Rechtsaf richting Namur. Na ca 10 - 15 km beneden linksaf richting Marche-les-Dames. In Marche-les-Dames linksaf en na ca 3 km (in Namêche) rechtsaf en de brug over. Hier de weg schuin oversteken, d.w.z. eerst rechtsaf en dan meteen linksaf het dal van de Samson in. Na 2 à 3 km zie je links achter het restaurant 'Le Refuge' het Adelaarsmassief liggen. 500 meter doorrijden tot een parkeerplaats links van de weg in een bocht naar rechts. Van hier in 5 minuten te voet naar de rotsen. Eerst kom je bij het Steenbokmassief. Het Adelaarsmassief is achteraan.

Subgebieden:

  1. Adelaarsmassief
  2. Arendsmassief
  3. Eekhoornmassief
  4. Gemsmassief
  5. Graat
  6. Steenbokmassief

subgebied toevoegen