Krabi

pagina bewerken.

Land: Thailand

Plaats:

Type rots: Kalksteen

Website: http://www.simonfoley.com/climbing/krabi.htm

Topo boekje: "Rock Climbing in Thailand" (Schmitz, E & Changrua, W)

Omschrijving: Krabi is een goed ontwikkeld klimgebied in Thailand, meer dan 500 behaakte routes op loopafstand, zekeren vanaf het strand en het hele jaar door zon. Het gebied is heerlijk relaxt en een ideale winterbestemming. Voor westerse standaard goedkoop, zelfs om een bungalow te huren. Eind jaren 80 zijn de eerste routes geopend en sindsdien groeit het nog steeds. Vertikaal klimmen, meestal enkele touwlengtes, vriendelijk gewaardeerd.

Thailand heeft 3 seizoenen: heet, bloedheet en heet & vochtig. De beste tijd is half november tot half februari, het is dan iets koeler en regent nauwelijks. Van februari tot september is het warmer en regent het af en toe, maar de rots is zo snel droog dat dit geen probleem is. April is echt te heet om te klimmen. September/november is regenseizoen.

[bold]De rotsen[/bols]
Ton Sai Beach en Railey Beach[url] http://www.railay.com/railay/climbing/climbing_intro.shtml[url]. Goed behaakt, betrouwbare haken en prima haakafstand. Franse waardering. Je vindt er 700 routes variërend van 5a, multipitch 6a's tot 8c. De meeste sectoren zijn leuk als je minimaal 6a klimt, ongeveer 3 sectoren bieden ook makkelijkere routes, maar deze sectoren worden vaak bevolkt door plaatselijke klimscholen met bijbehorende topropes..

Op Ton Sai en Railey Beach is er ook voldoende boulderpotentieel, met name op de stranden. Phranang-cave is wat boulderen betreft een echte aanrader, erg mooie plek.

Ook Deep water solo is mogelijk voor de liefhebbers!


Topo
Er bestaan diverse Topo's en klimgidsjes die het gebied beschrijven maar de beste by-far, is het gidsje Rock Climbing in thailand van Elke Schmitz en Wee Changrua (ISBN 974-93707-2-4). Wee is de man die het klimmen in Krabi groot heeft gemaakt en de meeste routes heeft gebouwd. De ontwikkelingen gaan snel hier dus de meest recente klimgids is aanbevolen. Deze gids bevat ook veel praktische informatie.

Routebeschrijving: Krabi ligt in het zuiden van Thailand en is vanuit Bangkok met de nachtbus of een vlucht te bereiken. Goedkope vluchten zijn er o.a. van 1-2-GO, Bangkok-airways, air-asia.com en Thai airways. Reken op zo’n 40-60euro enkele reis. De nachtbus kost tussen de 6 en 12 euro. In Krabi kun je je met de boot voor 2euro pp op één van de stranden af laten zetten.

Subgebieden:

  1. Hat Ton Sai
  2. Railey Beach

subgebied toevoegen