Falaise d'Ablon

pagina bewerken.

Land: Frankrijk

Plaats: Annecy

Type rots: Kalk

Website: http://escalade.camptocamp.com/site306.html

Topo boekje:

Omschrijving: Pittoresk klimgebied en absoluut ongeschikt om met een grote groep heen te gaan. Op een 'stief kwartiertje' lopen vanaf de parkeerplaats kom je bij een boerderijtje aan. De boer maakt zijn eigen Reblochon kaas en heerlijke gerechten die geserveerd worden in het restaurantje. Boven de stallen zijn slaapplaatsen ingericht. Vijf minuutjes lopen de volgende dag en je bent bij de rotsen. De routes zijn vrij divers maar het zijn er niet heel veel. Je vindt er het hele compacte kalk met rillen en ook meer geƫrodeerde stukken. Maar ook overhang en van dat geel/zwarte kalksteen.

Routebeschrijving: Je komt in het klimgebied Ablon door vanaf Annecy over de N203 richting Roche-sur-Foom te rijden tot aan Groisy. Daar ga je over de D2 richting Thorens en via Usillon richting Plateau des Glieres. Net na het hoogste punt (1651 m.) kun je aan de rechterkant de auto parkeren.
Als het goed is vind je hier een wegwijzer met "Ablon 1 heure". Hiervandaan is het ongeveer 5 km lang het bospad volgen net zo lang tot je in een grote vallei aankomt.

Subgebieden:

subgebied toevoegen