Aravis

pagina bewerken.

Land: Frankrijk

Plaats: Grand Bornand

Type rots: Kalk

Website:

Topo boekje: escalade dans le massif d'Aravis

Omschrijving: Aravis is een vrij grote hoogvlakte tussen Chamonix en het lac d'Annecy (Frankrijk). Alle gebieden hebben een ding gemeen en dat is het supercompacte kalksteen. Prachtige structuren (rillen) door waterstromen uitgesleten kom je hier tegen. De wrijving is ontzettend goed. Het is een prima uitwijkgebied als je slecht weer treft in Chamonix, dat gebeurt gelukkig maar zelden ..

Het hoogste punt is de Pointe Percee (2752m) en de keten kan overgestoken worden over de Col des Aravis (1468m). Vanuit La Clusaz en Megeve wordt de Chaine des Aravis volop gebruikt voor wintersport. De lagere hellingen zijn veelal bebost en bieden een goed uitgangspunt voor een actieve vakantie mountainbiken en wandelen. De Mont Blanc is van vrijwel iedere top in de keten te zien aan de oostelijke horizon. Het meer van Annecy ligt in het westen maar is niet overal zichtbaar. In het zuidoosten ligt het Massif de la Vanoise.

Routebeschrijving: Volg de A40 richting Geneve tot je in Cluses de weg afgaat de D4 op, richting Le Reposoir of Col de la Colombiere. Grand Bornand ligt aan de andere kant van de pas.

Subgebieden:

  1. Col de la Colombière
  2. La Mamule (2404m)
  3. Pointe de Chombas (2400m)
  4. Pointe Percee (2752m)

subgebied toevoegen