Les Rochers des Grands Malades

edit page.

Country: België

Place: Namêche

Location: openstreetmap

Type of rock:

Website: http://www.belclimb.net/massives_detail.asp?cragid=153

Guidebook: http://clubalpin.be/page/les-rochers-des-grands-malades

Description: Les Rochers des Grands Malades ligt op een steen worp van Beez. Het gebied is vrij rustig ondanks de nabijheid van een aantal grote wegen.

De rotsen verschillen erg van de rotsen in Beez. Les Rocher Grands Malades kenmerkt zich door platte grepen, druk en tegendruk, evenwicht en af en toe een mooie spleet. Het is er dus technisch en interessant klimmen!

De rotsen zijn hoofdzakelijk verticaal, behalve uiterst links op 'La Grande Muraille', waar een klein dakje je (klim)zinnen prikkelt.

De routes in deze voormalige steengroeve zijn voornamelijk gelegen op het noorden. Een ideaal gebied voor (te) warme dagen dus. De maximale hoogte bedraagt circa 18 meter. Er bevinden zich enkele routes op de zuidzijde (Maaszijde) van het massief. Hier zijn ook de enige moeilijke routes van het gebied te vinden. De rotsen aan de Maaszijde worden verlicht door enkele spots - je zou er dus kunnen blijven klimmen als het elders te donker is, of als je je project wilt klimmen tijdens de juiste (koele) omstandigheden 's avonds laat.

Route description: Op de E411 neem je afrit 14 (Namur-Bouge). Via de vele ronde punten rij je naar beneden, richting Bouge. Vervolgens sla je af zoals naar Beez. In de plaats van Beez te volgen, ga je echter onmiddelijk opnieuw richting E411. Je gaat dus opnieuw in dezelfde richting van waar je kwam. Terug op de baan, is de toegang tot de rotsen direct rechts. Parking is beperkt.

Sub areas:

  1. la Grande Béquille
  2. la Muraille
  3. la Petite Béquille
  4. la Roche Centrale
  5. Le Fortin
  6. le Roc aux Singes
  7. Via ferrata

add sub area