Rocher de Bretaye

pagina bewerken.

Land: Belgiƫ

Plaats: Ozo

Locatie: openstreetmap

Type rots: Kalk

Website: http://www.belclimb.net/massives_detail.asp?cragid=6

Topo boekje:

Omschrijving: Dit Massief in de buurt van Bomal(Ozo) is een ideaal beginners gebied. Het bestaat uit een plaat van ongeveer 70 graden met redelijk wat treden en grepen. Gezien de geringe ruimte onder het massief is het niet geschikt voor groepen. Het is perfect behaakt en overzichtelijk. De naam van de routes is op de rots geschilderd. De routes zijn mooie en niet al te moeilijk. Het meerendeel van de routes bevinden zich in de vierde en vijfde graad.

Rocher de Bretaye, bestaat uit een drietal massieven. Het linker massief is laag, maar hier bevinden zich enkele mooie, moeilijkere routes. Het middelste massief is hoger en heeft veel makkelijke routes. Het rechter massief is het hoogst en hier bevinden zich de meeste routes.

Ton van den Berg heeft een topo gemaakt:
esac.climbing.nl/doc/images/leden/ton.van.den.berg/Topo_Ozo_3.pdf

Routebeschrijving: In Bomal neem je de N806, en rij je naar het centrum van het dorpje Ozo. Parkeer de wagen in het dorpje en ga de eerste straat links in (doodlopend). Na 15 min wandelen op een onverhard weggetje kom je aan de bovenkant van de rotsen. Vanaf het waarschuwingsbord van van de UBS ga je ongeveer 50 m naar links het bos in. Een klimmer meldde dat de geitenboerderij aan de verkeerde kant van de weg staat getekend en dat het UBS bord verdwenen is, maar de rots zich net na een een Y-splitsing bevindt. Daar vind je een heel steil pad, dat je naar de voet van de rotsen brengt.

Subgebieden:

  1. Poceene en Bretaye
  2. Rawete
  3. Yacca

subgebied toevoegen