Roche aux Corbeaux

pagina bewerken.

Land: België

Plaats: Bohon

Locatie: openstreetmap

Type rots: Kalksteen

Website: http://www.infos-escalade.be/roche_aux_corbeaux/index.htm

Topo boekje: http://www.belclimb.net/massives_detail.asp?cragid=4

Omschrijving: Een pittoresk stukje rots tussen Barvaux en Durbuy. Naast de rust van de natuur, kan je er genieten van een vertikaal tot overhangend massief, rijk gesculpteerd met gaten, knobbeltjes en spleten. Atletisch klimmen domineert; de niveaus variëren tussen 4 en 6b+.

Een absolute aanrader voor de 5e en beginnende 6e graad klimmer.
Een must zijn:
La Discrete (6a), een zeer atletische, krachtige route met een logische opbouw. Er is geen relais aanwezig! Gebruik een boom of traverseer naar rechts.
Hetzelfde geldt voor Sucube (6b). Dat is er ééntje voor de grote voorarmen. Wie het technisch wil houden:
La Chevauchee Fantastique is een 6b+ met bleau-dimensies. Een korte afgeronde graat om van te smullen. Laat je niet afschrikken door het niveau! Uw voorgangers houden het op 6a+ à 6b.

La Roche aux Corbeaux staat garant voor een dagje pittig klimmen. Op een mooie vakantiedag krijg je er wel het gratis commentaar bij van Vlamingen die tussen Barveaux en Durbuy wandelen. En op het einde van die warme dag spring je gewoon even de ourthe in...

Routebeschrijving: In Barvaux rijdt je richting Durby, na een paar honderd meter sla je rechtsaf richting Bohon. Rijdt door het dorpje heen tot aan de Ourthe. Hier kun je makkelijk parkeren. Om het klimmassief te bereiken loop je over het fiets/voetpad 600 meter stroom opwaarts.


Topo's: knav98.climbing.nl/leden/thijsenfem/rotstopo/show_klimgebied_html?klimgebied_id=67

Subgebieden:

subgebied toevoegen