Saffres

pagina bewerken.

Land: Frankrijk

Plaats:

Locatie: openstreetmap

Type rots: Kalksteen

Website: http://www.cosiroc.org/_Saffres_ct.html

Topo boekje: Saffres, Jean-Yves Gerbet & Jean Wiedmer, 1993, CAF Côte d'Or

Omschrijving: Het klimmassief van Saffres ligt tussen Somberon en Vitteaux, op 40 km van Dijon (Frankrijk). Je kan er klimmen van maart tot november. Waar je op zonnige winterdagen kan genieten van een aangenaam zonnetje in je rug, kan het er in de zomer ook soms bar koud zijn als het weer wat tegen zit. De zuidelijke oriëntatie en de licht overhangende kalksteenrotsen maken dat het massief na regen wel snel opdroogt.

Op de vier deelmassieven vind je meer dan 400 routes van maximaal 30m hoog. Het klimmniveau van de routes varieert tussen 2 en 8b met voornamelijk 5e en 6e-graads routes. De routes zijn goed geëquipeerd; een aantal jaar geleden zijn alle routes herbehaakt, waarbij het aantal haken in de routes verminderd is. Dit heeft tot gevolg dat in veel routes de eerste haak ietwat hoger kan zitten dan je gewend bent. Wie aan 400 klimroutes niet genoeg heeft, kan in de buurt ook nog een aantal andere klimgebieden verkennen: Cormot, Fixin, Hauteroche, Vieux-Château, Saussois en Surgy.

Camping:
Camping Municipal Saint-Nicolas – Avenue Carnot, 21350 Vitteaux
tel: + 33 3 80 49 60 87www.vitteaux.fr/Main.aspx?numStructure=38753&numRubrique=26953
De camping ligt op ongeveer 6 Km van de rots. Mocht je geen auto hebben, zou ik aanraden om voor een paar dagen eten in te slaan en je tent op te zetten bij de rotsen.

Topo's:Inloggen!!
knav98.climbing.nl/docs/topos/Topo_Saffres.pdf
knav98.climbing.nl/docs/topos/klimgidsje_Saffres.pdf
knav98.climbing.nl/docs/topos/Topo_Safrresbeknopt.pdf

Routebeschrijving: Verlaat de D905 (vroeger N5) 4 km ten zuidoosten van Vitteaux en ga richting de D119 naar Saffres. Om de rotsen te bereiken, rij door het dorp, verlaat de weg die boven Saffres omhoog gaat en neem een smal pad, na Tour Carrée (zichtbaar vanaf de weg).

Subgebieden:

  1. Censeur
  2. Fanny
  3. Bambino
  4. Bloc

subgebied toevoegen