Saussois

pagina bewerken.

Land: Frankrijk

Plaats: Auxerre

Type rots: Kalksteen

Website:

Topo boekje:

Omschrijving: Het klimgebied van Saussois in Frankrijk is mooi en rustig gelegen aan rivier de Yonne. Le Saussois ligt tussen Auxerre en Dijon, ongeveer een uur onder Fontainebleau. Het heeft een rijke klimgeschiedenis en was vooral in de jaren '80 populair bij bekende klimmers als Patrick Edlinger, Wolfgang Gullich, JB. Tribout, Ron Fawcett, Ben Moon en vele anderen. Le Saussois biedt een 400tal routes verdeeld over twee massieven, van 4b tot 8c+, de meeste rond 6b, veel athletische routes met mooie vinger gaten. De 4e-5e graads routes zijn echte (gladde) klassiekers geworden, zoals we ze ook in de Belgische klimgebieden kennen. De hoogte varieert tussen de 10 en 55 meter.
De rotsen
Mooi loodrechte kalksteen waarbij je voornamelijk aan gaten klimt. Het grootste deel van de wanden liggen op het zuiden. De echte klassieke routes volgen versnijdingen en schoorstenen. Er zijn echter ook voldoende moeilijke routes te vinden die door daken en overhangende wanddelen heenlopen. De behaking is goed onderhouden, maar de afstand waarmee de routes vroeger beklommen werden zijn over het algemeen wel behouden. Dit kan soms leiden tot spannende momenten. Er zijn gelukkig ook voldoende routes die wel een kortere haakafstand hebben. Let dus wel op voordat je de route inspringt. Op enkele 35-meter routes na kom je in Le Saussois goed uit de voeten met een 60-meter touw.

Slapen
De Camping en Gite "Les Tilleuls" bevinden zich tegenover de klimrotsen in het dorpje "Merry-sur-yvonne". tel +33.3868810160 Een hotel "le Castel" is te vinden in "Mailly-le-Chateau". Tel. +33.3868814306
[bold]Topo[/Bold]
De topo is in Café des Roches, le Saussois, 89660 Merry-sur-Yonne, aan de voet van het massief voor 12 euro te koop.

Le Saussois, le parc, Voutenay
J.F. Flageat, R. Pavard en D.Taupin
FFME - Cosiroc 1994

Routebeschrijving: Le Saussois ligt 205km ten zuidwesten van Parijs en 27 km onder Auxerre, tussen Châtel-Censoir en Mailly-le-Château aan de Yonne. Verlaat de A6 in Auxerre-sud, neem hier de N6 richting Avallon. Na ongeveer 15km sla je af op de D100 tot Mailly-la-Ville, hier volg je de bordjes ``Le Saussois''.


Subgebieden:

 1. Cathlynn
 2. Cafard
 3. Gendarme
 4. Chopin
 5. Grenouille
 6. Cave des Serpents
 7. Nid d'aigle
 8. Héron
 9. Tricou
 10. Chimpanzodrome
 11. Revanche
 12. Jardins
 13. Cocktail
 14. Martine
 15. Gédéon
 16. Toufou
 17. Lupi
 18. Rameau

subgebied toevoegen