Rocher de L'Isle

pagina bewerken.

Land: Frankrijk

Plaats: Jumilhac le Grand

Type rots:

Website: http://ikbeneen.sportklimmer.nl/ulf/files/2007/08/topo-rocher-de-lisle-v10.pdf

Topo boekje:

Omschrijving: Rocher de L`Isle is een klein gebiedje in de Dordogne. De rotsen zijn er maximaal 15 tot 20 meter hoog en bestaan uit een soort ristalachtige steen, tussen kalk en zandsteen in. Erg scherp en ruw dus let op je touw.
Er is een `hoofdmassief` en daarnaast nog een `ecole d`escalade`. Daar zijn zo'n twintig routes te vinden van 3+ tot 6b. Ook is er een lager stuk rots waar wat boulders zijn aangegeven met rode pijltjes (gradaties onbekend).
De behaking bestaat over het algemeen uit (redelijk nieuwe) boorhaken en een topketting met maillot rapides. De routes zijn vaak licht overhangend en atletisch op goede (platte) grepen.
Let op: na een flinke periode van regen blijft de rots lang nat en in de zomer wordt de `ecole d`escalade` vaak bezet gehouden door de lokale klimclub

Topo:ikbeneen.sportklimmer.nl/ulf/files/2007/08/topo-rocher-de-lisle-v10.pdf

Routebeschrijving: Vanuit Perigueux neem je de N21 naar Thiviers en van daaruit de D78 naar Jumilhac-le-Grand. In het dorp aangekomen zie je in het centrum een groot kasteel. Neem de weg die rechtsachter het kasteel naar beneden loopt. Beneden gekomen rijd je een brug over en zie je gelijk rechts een onverharde weg die nog een stukje naar beneden loopt (met een riviertje aan de rechterkant). Neem deze weg en rijdt nog zo`n honderd meter door. Daar kun je op een groot stuk grasveld parkeren en vindt je de rotsen gelijk aan je linkerkant.


Campings:
Le Tuquet des Fourches
24630 Jumilhac le Grand
Tel: 0033-553625285
E-mail: tuquet2@wanadoo.fr
www.roughdot.nl/letuquetvert

La Chatonni

Subgebieden:

  1. De routes

subgebied toevoegen