Rodellar

pagina bewerken.

Land: Spanje

Plaats: Sierra de Guara

Type rots: Kalksteen

Website:

Topo boekje:

Omschrijving: Rodellar is een van de topgebieden van Spanje en een aanrader voor de gevorderde klimmer. Er wordt gezegd dat het aan het eind van de wereld ligt, en wanneer je de google map beneden bekijkt zul je begrijpen waarom. Het plaatsje ligt diep verborgen in de Sierra de Guara. Het is een groot natuurreservaat. De dichtsbijzijnde grote stad heet Huesca.

Rodellar is ook een uitstekende plek voor Canyoning. Vergeet dit dus niet over te slaan op je rustdag!

De rotsen
Dit kalkstenen paradijs is adembenemend mooi en doet je direct naar je klimspullen grijpen. Een prachtige kloof met een grote varieteit aan rotsformaties. De nodige kracht is wel vereist aangezien er veel overhangende routes zijn. Voor multi-pitch is Riglos (ten westen van Huesca) een aanrader.

Het kan hier in de zomer erg heet worden, de beste tijd is dan ook de lente/herfst periode.

Topo
Een topo is te koop in de klimshop in Huesca, de sportshop in Barbastro of te koop bij beide campsites voor 17 Euro.

Er zijn redelijke wegkaarten te downloaden op de website van de Sierra de Guara

campings:
Camping Mascun - Carretera Abiego S/N Rodellar, C.P. 22144 Huesca EspaƱa, Tel: +34 (0)974318367,

camping@guara-mascun.com

Camping El Puente - E-22144 Rodellar (Huesca), Tel: +34.(0)974318312,

info@campingelpuente.com

Beide campings verhuren tevens huisjes/bungalows en gaan rond april open. Camping El Puente ligt ongeveer 2 Km buiten Rodellar. Hier werden in 2004 speciale "klimmers" prijzen gehanteerd. Je kon er voor 10 euro pppd een bungalow huren met kleine keuken. vergeet dus niet te melden dat je een klimmer bent. Wil je al voor april klimmen, dan wordt wild kamperen toegestaan mits dit discreet gebeurd.

Beide campings hebben een winkeltje waar je je basis benodigdheden kunt kopen. Hier zijn tevens een aantal basis klimspullen te krijgen.

Je kunt bij El Puente terecht voor een PC met internet connectie.

Routebeschrijving: Vanaf Barcelona is het ongeveer 3 uur rijden. Ga naar het westen richting Lerida. Vervolgens ga je via de N-240 door Barbastro naar Peraltilla. Direct voorbij Peraltilla ga je naar rechts naar Abiego (A-1231) en volg je de borden voor Rodellar. Haal je grote boodschappen in Barbastro of Huesca. De weg van Huesca naar Rodellar is erg smal en zul je je snelheid ook aan moeten passen. Houdt dus rekening met 1 uur tot 1,5 uur rijden.

Subgebieden:

subgebied toevoegen