Indoor Toprope

Introductie

Op deze pagina vind je alle informatie over de topropecursus. Ieder nieuw TSAC-lid is verplicht tot het volgen van de topropecursus voordat hij mag gaan klimmen op onze wanden. De topropecursus duurt in totaal drie avonden. Op de laatste van de drie avonden moet je een praktijkexamen afleggen. Verder moet je de theorie en de regels die gelden bij de TSAC goed kennen. Naast de theorie uit het cursusmateriaal van de NKBV verderop in dit document heeft de TSAC nog extra gebruiksregels omtrent zijn eigen klimwanden.

Cursusmateriaal

Bij de TSAC gebruiken we het lesmateriaal van de NKBV voor de cursus indoor toprope.

Klimmen op de TSAC-wanden

De TSAC beschikt over vier prachtige klimmuren in het sportcentrum zodat je je, na het behalen van je examen, volop kan uitleven. Elke muur heeft zijn eigen gebruiksregels die beschreven staan in het zaalreglement. Hieronder staat een aantal van de belangrijkste regels samengevat. Uniek bij de TSAC is de betonwand, ook wel Truus genaamd. Dit functiole kunstwerk is gebouwd voordat moderne artificiële klimwanden waren ontwikkeld en het klimmen hierop lijkt wat meer op het rotsklimmen buiten. Vanwege haar afwijkende constructie gelden er speciale regels voor het klimmen op Truus.

Tot slot is er tijdens de zaalavonden altijd eem instructeur belast met het houden van toezicht op de veiligheid. Dit is de zaalwacht. Aanwijzingen van hem of haar dienen te allen tijde opgevolgd te worden.

Mocht je ooit deze regeltjes overtreden en weet de zaalwacht je te snappen, dan moet je voor hem/haar een drankje in de kantine betalen!