Cursusmateriaal bij de ZK-AK cursus

Inhoud

AK klimmertDe cursus Adventue Klimmen borduurt voort op de kennis die is opgedaan in alle cursussen tot en met Outdoor Voorklimmen. Als ZK-AK (Zelfstandig Klimmer Adventure Klimmen) ben je in staat om onbehaakte routes zelf af te zekeren middels mobiele tussenzekeringen zoals nuts en cams. Je kunt standplaatsen bouwen op mobiele tussenzekeringen, beheerst zowel enkel- als dubbeltouwtechniek en kunt vlot reddingstechnieken toepassen om complexe casussen op te lossen.

Examinering

Het examen bestaat, net zoals dat voor ZK-OV, uit twee onderdelen: een deel klimvaardigheid (dat buiten in de rots wordt getoetst) en een deel reddingstechnieken (dat binnen wordt getoetst).

Meer specifiek wordt bij de klimvaardigheid gelet op:

Bij de reddingstechnieken wordt er gelet op

Cursusmaterialen

Ter ondersteuning van beide cursusonderdelen wordt er op dit moment gewerkt aan cursusmateriaal. De documenten worden nog vollop bewerkt en uitgebreid, dus kijk geregeld terug op de site.

Hoewel spleetklimmen los staat van trad klimmen (en dus ook niet bij de cursus behandeld wordt) zijn er gebieden, zoals Ettringen, die om een andere klimtechniek vragen. We hebben een aantal instructiefilmpjes verzameld de je kunnen helpen in spleetachtig terrein.