RSS

Nieuws van


Intro Kampvuur Avond


Hallo allemaal, we hopen dat jullie genoten hebben van de pubquiz. Gelukkig is dat nog niet het einde. Want iedereen wil natuurlijk ervaren hoe het is op een TSAC weekendje. Daarom wordt de volgende intro activiteit een kampvuuravond. Dit wordt een kampvuuravond met marshmallows, bier, geen bier, kampvuurliedjes en veel algemene gezelligheid. En hij vind plaats bij de kampvuurplaats naast calslaan 11306 op maandag 14 oktober om 20:00. We hopen jullie daar allemaal te zien! Had ik al gezegd dat deze activiteit absoluut GRATIS is!

 


(03-10-2019 door Tijmen Oliehoek, laatste aanpassing: 17-10-2019 door Richard Brinkman)

Intro Pubquiz

Lieve iedereen, aanstaande maandag 30 september is de eerste intro avond al! Hierbij houden we een pubquiz voor alle beginners maar oudere leden zijn ook welkom. De pubquiz zal beginnen om 20:00 en vind plaats in de sportkantine. Inschrijven is niet nodig. Hopelijk zien we jullie daar!


(25-09-2019 door Tijmen Oliehoek, laatste aanpassing: 29-09-2019 door Marten Voorberg)

Commissie Interesse Borrel

Wil jij het verschil maken in de TSAC? En ben je geïnteresseerd om een ​​actief lid te worden binnen de vereninging? Of ben je gewoon hier voor het gratis bier en feest? Kom dan naar de commissie interesse borrel. Hier zullen al onze fantastische commissies een korte presentatie geven en daarna kan het plezier beginnen. Meedoen is ook helemaal gratis en het is niet verplicht om daadwerkelijk lid te worden van een commissie. Dit geweldige festijn vindt plaats op maandag 11 november rond 20.00 uur. De locatie volgt snel, dus zorg ervoor dat je de datum vrijhoud. Had ik al gezegd dat er GRATIS DRANKEN zijn!!!


(19-09-2019 door Tijmen Oliehoek)

Lustrum lezing berggids Boris Textor

Ter gelegenheid van het 8ste lustrum van de TSAC komt berggids Boris Textor een lezing geven speciaal voor TSAC leden. Boris is één van de weinige Nederlandse berggidsen en heeft al een aantal unieke expedities op zijn naam staan. Bovendien is hij begeleider van de Expeditie Academie en gaat hij met een team in 2020 proberen alle 7 summits te toppen.

Na afloop van de lezing zal de ruimte worden omgetoverd in een ware karaokebar waar je je zangkunsten kunt showen!

Wanneer: maandag 21 oktober

Hoelaat: 20:00 inloop, 20:30 start lezing

Waar: MBasement (daar bij de Starbucks)

Kosten: helemaal niks! (behalve de versnaperingen)


(13-09-2019 door Jan van den Berg)

TSAC Sportklimkampioenschappen

Update: De sportklimkampioenschappen gaat niet door!


(09-09-2019 door Marten Voorberg, laatste aanpassing: 29-09-2019 door Richard Brinkman)

RAB NSKB 2019

Op zaterdag 23 november is er weer een Nationaal Studenten Kampioenschap Boulder! Dit jaar wordt het NSKB georganiseerd door de USAC. De wedstrijd gaat plaatsvinden in de boulderhal Sterk in Utrecht. Je hoeft ook niet het nieuwste grootste klimtalent van eeuw zijn om mee te doen. Voor mensen van alle niveau's is dit een zeer leuke wedstrijd. Meer informatie en inschrijving vind je op Facebook en op de NSKB Site.


(06-09-2019 door Marten Voorberg, laatste aanpassing: 18-10-2019 door Jan van den Berg)

Open Avonden September

Heb jij altijd al een keertje willen klimmen? Of weet je allang dat je lid wilt worden van de TSAC? Dan is dit je kans!

Er zijn binnenkort weer open avonden bij de TSAC. Deze zullen plaats vinden op dinsdag 10, donderdag 12, dinsdag 17 en donderdag 19 februari van 21:00 tot 23:00. De locatie is zaal 2 van het sportcentrum op de campus van de UT. Toegang is helemaal gratis en je hoeft ook geen spullen mee te nemen. Alles wordt door ons geregeld en iedereen is welkom.

Tijdens de open avond is er natuurlijk de mogelijkheid om lekker veel te klimmen. Daarnaast is er ook nog een korte presentatie met informatie over de TSAC. Achteraf gaan wij nog gezellig met z'n allen naborrelen in de sportkantine.

Als je het klimmen helemaal fantastisch vindt zijn deze avonden ook het moment om je in te schrijven. Open avonden zijn namelijk de enige tijd dat je lid van de TSAC kunt worden en de volgende open avonden zijn pas in september.

Wij hopen dat jij erbij bent!

Wanneer? 10, 12, 17 en 19 september
Hoelaat? Van 21:00 tot 23:00
Waar? Sportcentrum op de UT in zaal 2
Voor wie? Iedereen


(27-08-2019 door Marten Voorberg, laatste aanpassing: 26-09-2019 door Richard Brinkman)

Inzien / wijzigen persoonsgegevens

In het kader van de AVG wetgeving is het nog makkelijker gemaakt om je persoonsgegevens in te zien en te veranderen. Op je persoonlijke dashboard pagina zie je in één oogopslag de belangrijkste persoonsgegevens. Klik je vervolgens door, dan zie je al je persoonsgegevens en heb je de mogelijk die zelf aan te passen. Om misbruik tegen te gaan worden de wijzigingen niet direct doorgevoerd maar eerst gemodereerd door de secretaris. De secretaris krijgt vanzelf een e-mail als er moderatieverzoeken zijn.

Wat ook nieuw is dat je wijzigingen in de toekomst kunt doorgeven. Als je bijvoorbeeld je lidmaatschap wilt opzeggen per 1 januari, of je adreswijziging pas wilt doorvoeren nadat je van je stage bent teruggekomen, dan kun je al eerder aangeven. De website zal dan op de betreffende dag de wijziging pas doorvoeren. Ook deze toekomstige wijzigingen moeten eerst goedgekeurd worden door de secretaris. Zodra hij dit gedaan heeft zie je op je dashboard pagina een vinkje voor de wijziging staan.


(14-07-2019 door Richard Brinkman)

Verrassingsborrel

Beste leden, verrassend genoeg zijn er niet één maar wel twee borrels na de vakantie gepland. De laatste van deze schittermagische evenementen is de verrassingsborrel. Wat een verrassing! Deze zal plaatsvinden op 4 november dus houd deze vrij in je agenda. De locatie is nog een verrassing maar het wordt sowieso super leuk.


(03-07-2019 door Richard Brinkman)

Piraten borrel

Om het collegejaar goed te beginnen, trappen we het jaar af met een super toffe borrel!

Maak het laat als een piraat, compleet met bier pong, rum en meer... Papegaaien en aapjes zijn welkom, om ongelukjes te voorkomen graag je wapens thuislaten en drank naar binnen smokkelen zal niet nodig zijn. Hiervoor hebben we namelijk het volgende Google Formulier. Vul deze in om je aan te melden voor de borrel en zodat de piraten van de AcCie weten hoeveel schepen ze moeten plunderen voor de benodigde vaten bier en flessen rum. En mogelijk zien we je dan op vrijdag 6 september vanaf 21:00!

Arr arrr TSAC mateys,

De AcCie

Waar: Jupiterstraat 6A, Enschede
Wanneer: Vrijdag 6 september
Begint om: 21:00
Dresscode: Piraat, anders gaan we je kielhalen!


(02-07-2019 door Richard Brinkman, laatste aanpassing: 03-07-2019 door Richard Brinkman)

Alpien Basis Kamp

Hierbij wat laatste informatie over het ABK. Dit is een week waarin de TSAC op een camping in de alpen staat waarvandaan wij epische dingen gaan doen. De TSAC regelt deze week niet meer dan een camping dus je zult je eigen spullen mee moeten nemen en er zal geen instructie zijn. Houd hier dus alsjeblief rekening mee.

Het gaat plaatsvinden vanaf 27 juli tot 4 augustus. We verbijven op camping solden, te Otztal, Oostenrijk. We hebben hier 4 veldjes van ongeveer 70 vierkante meter gereseveerd. De kosten van deze veldjes zullen proportioneel verdeeld over de deelnemers. Bij de camping zelf zul je gedurende de gehele week kunnen inchecken en je verblijf individueel kunnen afrekenen. Vanuit de TSAC is er 300 euro budget voor het ABK. Dit geld zal gebruikt worden om (zo veel als mogelijk) de kosten van de veldjes te betalen.

Toevallig staat de GSAC rond die tijd op dezelfde camping. Dit betekent dat er nog meer mensen zijn met wie je fantastische tochten kunt maken.

Mocht je alvast een aantal fantastische tochten willen plannen raad ik de volgende websites aan: Bergsteigen, Summitpost en Climbers Paradise.


(28-06-2019 door Marten Voorberg)

Buitenwand

De zaalavond zal vanavond op de buitenwand zijn.


(18-06-2019 door Richard Brinkman)

Zomeruitleen

De zomervakantie komt er weer aan, wat betekent dat een hoop van jullie weer toffe cursussen of klimtripjes gaan doen. Velen hebben hiervoor nog wat extra materiaal nodig, wat de TSAC natuurlijk beschikbaar stelt (indien aanwezig). Om dit in goede banen te kunnen leiden en ieder zo goed mogelijk te kunnen voorzien vragen we jullie het volgende: (indien je materiaal wilt lenen natuurlijk)

Na 12 juni zal de FacCie de lijst met reserveringen doornemen en een zo correct mogelijke verdeling maken. Vervolgens zijn er twee avonden gepland waarop je het gereserveerde materiaal kunt komen ophalen. Dit zijn de avonden van 2 en 4 juli. Mocht je nog vragen hebben neem dan contact met ons op.

Groetjes, De FacCie


(28-05-2019 door Richard Brinkman, laatste aanpassing: 20-06-2019 door Richard Brinkman)

Uitwisseling Kronos

Op 11 en 12 juni gaat er een epische uitwisseling plaatsvinden tussen de TSAC en atletiekvereniging Kronos. Op woensdag 12 juni komen zij gezellig met ons klimmen op de buitenwand en op donderdag 11 juni gaan wij bij hen een training meemaken.

Dit is het perfecte moment om je conditie nog even aan te scherpen voor de zomer en dat atletiek bestaat uit veel leukere dingen dan simpelweg rondjes rennen. Als je er dinsdag niet bij kunt zijn, kun je alsnog lekker komen klimmen op de buitenwand op woensdag.

Gelieve je op te geven met deze link.


(25-05-2019 door Marten Voorberg, laatste aanpassing: 20-06-2019 door Richard Brinkman)

Barteamfeest

On the fifth of June there will be the one and only Barteamparty. To reward all barteam members for their efforts the sportcantine will hold a party with free drinks and snacks. You may only join if you did a barshift this or last year. If you have not  done any barshifts yet you can still sign up for one and join the party. It's gonna be great so sign up quickly!!! https://tsac.alpenclub.nl/bardiensten


(20-05-2019 door Tijmen Oliehoek, laatste aanpassing: 20-05-2019 door Richard Brinkman)

ABK BBQ

Beste alpinist, aspirant-alpinist, sportklimmer of boulderaar,

We zijn allemaal bezig met de laatste weekjes het collegejaar te overleven. We kijken allemaal uit naar de zomer en dan vooral naar het Alpien Basis Kamp. Voor de mensen die dit epische spektakel nog niet hebben meegemaakt, zal ik het kort uitleggen. We gaan week lang kamperen in de Otztal, Oostenrijk en vanaf daar epische alpiene tochten maken, schittermagische sportklimroutes trotseren en misschien zelfs een bouldertje of twee toetakelen.

Om hiervoor in de stemming te komen is er volgende week woensdag(22 mei) de Pre-ABK BBQ! We gaan dan lekker barbequen terwijl we sterke verhalen over afgelopen jaren uitwisselen en optimistische plannen voor aankomende zomer delen.

De BBQ duurt van 18:00 tot 22:00 en zal traditiegewijs plaatsvinden op het ABK veldje naast de hockeyvelden.

Natuurlijk ben jij hierbij! Je hoeft slechts het Google form in te vullen.


(15-05-2019 door Marten Voorberg, laatste aanpassing: 15-05-2019 door Richard Brinkman)

Boulder Club Kampioenschap

Hallo Enthausiaste klimmers. Het is weer zover; de enige echte TSAC boulderclubkampioenschappen. Alle TSAC'ers zijn uitgenodigd, inclusief buitenleden. Verder zal er een mannen en vrouwen catagorie zijn iedereen maakt dus kans om te winnen!!! Wil JIJ een van de schittermagisch mooie prijzen winnen door al je mede boulderaars eruit te klimmen? Schrijf je dan snel in... (Inschrijflijst volgt nog). De datum van dit prachtige evenement zal 13 mei zijn. Het zal beginnen rond 19:00 en vindt plaats in de CUBE!!! Inschrijfkosten zijn gelijk aan de entree. Zorg dat je erbij bent!!!!


(28-04-2019 door Tijmen Oliehoek, laatste aanpassing: 26-05-2019 door Richard Brinkman)

Klimspelletjes avond

klimspelletjesavond

28 Mei organiseerd de AcCie een klimspelletjes zaalavond. Hierbij gaan we allemaal leuke spelletjes doen onder het klimmen dus zorg dat je deze avond kan! Meedoen is absoluut helemaal gratis, inschrijven is ook niet nodig. Be there or be square!!!!!


(11-04-2019 door Tijmen Oliehoek, laatste aanpassing: 26-05-2019 door Richard Brinkman)

Filmavond

Filpavond posterOp 10 april organiseert de accie een filmavond in de VB om 20:00-23:30. Hiebij gaan we de The Dawn Wall kijken. Het word sowieso super gezellig dus sleep al je TSAC klimmaatjes mee om er met z’n allen een mooie avond van te maken. En om het allemaal nog mooier te maken wacht er die avond ook nog een verrassing.

Liefs de accie


(25-03-2019 door Richard Brinkman)

Picasa foto's

Google is al jaren bezig om zijn fotodienst Picasa te ontmantelen. Het begon met het stopzetten van de desktop applicatie Picasa. Later volgden ook de picasaweb website en de Picasa API. Op 2 april zet Google de laatste stap. De foto's die nog in de archieven terug te vinden waren, worden dan namelijk verwijderd.

Dit betekent concreet dat op de TSAC site geen oude klimfoto's meer te vinden zullen zijn. Al enige tijd werden de foto's zelf niet meer vertoond omdat de API offline gehaald was, maar werkten de linkjes naar het archief nog wel. Mocht je nog oude klimfoto's willen downloaden door die archieven te bezoeken, doe dit dan voor 2 april.

Voor recentere foto's werd al jaren Flickr gebruikt. Deze functionaliteit blijft gewoon werken.


(20-03-2019 door Richard Brinkman)

Sportgala

Dit jaar organiseren TSAC, Messed Up, D.B.V. Diok, S.D.V. Chassé, Phoenix, D.S.S.V. Tartaros en S.K.V. Vakgericht een gezamenlijk gala in disco thema. Dus trek je mooiste kleding aan en kom langs om je Friday Night Fever moves te laten zien!

Het gala is op 3 mei 2019, in de Jaargetijden en duurt van 21:00 tot 01:00 uur. De prijs zal rond de 30 euro zijn, maar moet nog definitief worden vastgesteld. Dit is inclusief onbeperkt drank.

Heb je nog geen date? Op 23 april organiseren we een "Find-Your-Date-pubquiz". Tijdens deze pubquiz kun je op een leuke manier leden van de andere Verenigingen  leren kennen, en misschien wel een leuke dame of heer als date kan scoren. Ook als je al een date hebt ben je natuurlijk welkom bij de pubquiz. SCHRIJF JE HIER IN: https://tinyurl.com/y3j4y36d


(11-03-2019 door Marten Voorberg, laatste aanpassing: 26-05-2019 door Richard Brinkman)

Glow in the dark Klimmen

Glow In The Dark themed zaalavond: Aankomende woensdag, 13 maart!

Van 21:00 - 23:00

Heb jij nauwelijks meer je ogen nodig om routes te klimmen? Of heb je altijd al in een donkere grot willen klauteren? Dan hebben wij de perfecte optie voor je. Volgende week woensdag wordt de zaal omgetoverd met een Glow In The Dark thema! Er zullen blacklights zijn, sommige holds zijn verlicht en meer klimmen is meer beter. Dus kom langs!Wil je zelf shinen in het donker? Vergeet dan niet iets wits aan te trekken, neon kleuren werken ook!


(11-03-2019 door Tijmen Oliehoek, laatste aanpassing: 26-05-2019 door Richard Brinkman)

Open Avonden Februari

Heb jij altijd al een keertje willen klimmen? Of weet je allang dat je lid wilt worden van de TSAC? Dan is dit je kans!

Er zijn binnenkort weer open avonden bij de TSAC. Deze zullen plaats vinden op dinsdag 5, donderdag 7, dinsdag 12 en donderdag 14 februari van 21:00 tot 23:00. De locatie is zaal 2 van het sportcentrum op de campus van de UT. Toegang is helemaal gratis en je hoeft ook geen spullen mee te nemen. Alles wordt door ons geregeld en iedereen is welkom.

Tijdens de open avond is er natuurlijk de mogelijkheid om lekker veel te klimmen. Daarnaast is er ook nog een korte presentatie met informatie over de TSAC. Achteraf gaan wij nog gezellig met z'n allen naborrelen in de sportkantine.

Als je het klimmen helemaal fantastisch vindt zijn deze avonden ook het moment om je in te schrijven. Open avonden zijn namelijk de enige tijd dat je lid van de TSAC kunt worden en de volgende open avonden zijn pas in september.

Wij hopen dat jij erbij bent!

Wanneer? 5, 7, 12 en 14 februari
Hoelaat? Van 21:00 tot 23:00
Waar? Sportcentrum op de UT in zaal 2
Voor wie? Iedereen


(22-01-2019 door Marten Voorberg)