RSS

Nieuws van


Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

   


( door , laatste aanpassing: door Daan Verhulst)

TSAC dies 2021

Blaas de ballonen maar vast op, want de TSAC is bijna jarig! Vanwege corona kan het diesfeest dit jaar helaas niet doorgaan, maar niet getreurd, als alternatief wordt er een episch kinderfeestje voor alle TSAC leden gehouden! Op zaterdag 18 december gaan we van 14:00 tot 16:00 naar het grootste indoor springparadijs van Nederland; Bounce valley.
Deze geweldige activiteit zal maximaal €5,- kosten. Wil je deze epische activiteit niet missen? Schrijf je dan nu in! De Google form wordt verspreid via Whatsapp en de mail.
Inschrijven kan tot en met 10 december.

!Let op!

  • Om mee te gaan heb je een geldig coronatoegangsbewijs nodig
  • Het houden van 1,5 meter en het dragen van een mondkapje zijn verplicht
  • Kom niet bij klachten
  • Doe alsjeblieft een zelftest van tevoren

( door , laatste aanpassing: door Richard Brinkman)

Nieuwe coronamaatregelen

Hallo allemaal,

Zoals iedereen weet is het corona reglement weer aangescherpt wat betekent geen (sport)activiteiten na 17:00. Dit betekent dat we niet meer op onze klimmuren in het sportcentrum kunnen klimmen binnen de reguliere tijden. Daarom zijn alle zaalavonden, cursussen en trainingen GEANNULEERD.

Wat je wel kunt doen, als je niet helemaal stil wilt zitten, is overdag bij de balie van het sportcentrum de sleutels ophalen voor de spray(/boulder)wand in SC2 (sleutel 102) en je eigen workout en boulders verzinnen! Let op: je moet met minimaal twee personen zijn, alleen TSAC leden kunnen gebruik maken van deze wand en je corona pas/QR code zal worden gecontroleerd.

We zijn aan het kijken naar andere mogelijkheden zodat we op andere tijden kunnen trainen. We houden jullie op de hoogte.

Blijf veilig en sterk. Hopelijk tot snel.


( door )

Bestuursinteresseborrels - Word jij KB 43?

Hoi allemaal,

Hoewel de constitutieborrel nog geeneens is geweest is bestuur 42 (‘vo) ondertussen toch alweer flink over de helft van hun bestuursjaar. Dat betekent dat het de hoogste tijd is om op zoek te gaan naar een aantal waardige opvolgers die KB 43 kunnen gaan vormen. Zoals het een studentenvereniging betaamd, gaat deze zoektocht gepaard met een aantal borrels. En niet zo maar borrels, maar BESTUURSINTERESSEBORRELS (afko: BIB). 

DUS, lijkt het jou leuk om onze epische vereniging te besturen het komende jaar kom dan vooral naar bestuursinteresseborrel 1 (BIB 1) op woensdag 3 november of BIB 2 op maandag 8 november (of natuurlijk gewoon naar allebei!). Beide borrels zijn geheel vrijblijvend, dus ook als je nog volledig twijfelt of bestuur zijn wat voor jou is, kan je gewoon even komen buurten. Er zal een korte presentatie door ons gegeven worden over wat bestuur zijn inhoudt en er is natuurlijk ook de gelegenheid om vragen te stellen. Maar boven alles is het natuurlijk ook gewoon een gezellige avond met huidig bestuur en wat bestuursleden van eerdere besturen! BIB 1 begint om een uurtje of negen bij Marit en BIB 2 begint om acht uur bij Meike. Mocht je interesse hebben, laat het dan even weten aan het bestuur!

Zie je daar!

Kusjes bestuur 42


( door , laatste aanpassing: door Meike Onstenk)

Commissie Interesse Avond

Commissie interesse avond

Maandag 25 oktober is het zover, de Commissie Interesse Zaalavond!

Lijkt het jou leuk om actief te worden binnen de TSAC, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je benieuwd waar die oude leden het over hebben als ze weer eens over een commissie aan het praten zijn? Zorg dan dat je volgende week maandag naar de zaalavond komt! Rond half 10 zullen alle commissies een korte presentatie geven, en daarna is er nog genoeg tijd om tijdens het klimmen met commissieleden te praten. Na de zaalavond is de eerste ronde in de sportkantine op de TSAC.


( door )

Zaalwachten op donderdagen

Vanaf komende week zal er ook weer elke donderdag een zaalwacht aanwezig zijn op de zaalavond! Elke maandag en donderdag is dus iedereen (met toprope) welkom om in SC3 te klimmen van 21:00 tot 23:00. Op woensdagen hebben we de zaal ook, maar is er geen zaalwacht en kan dus alleen iedereen met IV of hoger komen klimmen. Hopelijk zie ik jullie allemaal binnenkort op een zaalavond!


( door , laatste aanpassing: door Daan Verhulst)

Laddercompetitie!!

De Laddercompetitie gaat al bijna weer beginnen! Dit jaar zal het beginnen op maandag 1 november en eindigen op donderdag 18 november, waarna we dit feestelijk afsluiten met een prijsuitreiking tijdens een gezellige borrel. Dit jaar heb je dus 3 weken de tijd om met je team zoveel mogelijk punten binnen te halen.

Je kunt je inschrijven door rechts in de balk onder "Laddercompetitie" op inschrijven te drukken. Hiervoor hoef je alleen je naam en klimniveau op te geven en dan zullen de teams zo eerlijk mogelijk worden ingedeeld.

De inschrijfdeadline is zondag 31 oktober, dus schrijf je op tijd in!

Voor degenen die denken, leuk zo'n mailtje maar wat is de Laddercompetitie nou precies:

De Laddercompetitie is een wedstrijd in teamverband die elk jaar plaatsvindt. Hierbij is het de bedoeling dat je zo veel mogelijk punten haalt met je team. Elk team bevat klimmers van verschillende niveaus, beginners tot gevorderde klimmers. Je haalt punten door routes in de zaal te klimmen. Als je een route met je hele team klimt krijg je bonuspunten. Als je taart bakt voor iedereen krijg je ook bonuspunten. De routes die je klimt voer je in in het systeem op de site. Als je routes al een keer geklommen hebt, zal je ze nog een keer in de periode van de ladder moeten klimmen om ze mee te laten tellen. Het team dat uiteindelijk de meeste punten heeft wint (en krijgt een prijs).

Voordat de ladder begint komt er nog een mailtje met een uitgebreidere uitleg, dus geen zorgen als je het nog niet helemaal door hebt. Voor nu hoef je je alleen maar op te geven en dan delen wij je in in een team.

Voor vragen kun je de Accie benaderen.


( door )

TSAC SCK [Gecancelled]

Deze activiteit wordt verplaatst naar een later moment in het jaar vanwege corona.

Zaterdag 11 december vanaf 18:00 is het dan zover, het TSAC sportklim clubkampioenschap (SCK)! Iedereen is welkom en iedereen heeft een kans om te winnen. De routebouwers zorgen voor drie kwalificatie routes en een finale route per categorie.
Deze wedstrijd zal plaatsvinden in Arqué. Na de tijd is er natuurlijk ook een borrel in de kantine van Arqué.

Schrijf je nu in via https://forms.gle/43Pig6Fe4Enupsi29

Liefs, de AcCie en de Routebouwers


( door , laatste aanpassing: door Tijmen Westeneng)

Werkgroep materiaalreglement

Hoi allemaal,

Op de afgelopen HAV is er besloten een werkgroep op te zetten om het materiaalreglement en uitleenbeleid te herzien. Dit met de reden dat het recentste document over dit onderwerp uit 2010 kwam, dus de manier waarop het nu gaat nergens vast staat. Ook zijn er wat punten waar over nagedacht moet worden, zoals de rol van de faccie in het nemen van beslissingen over wat aangeschaft zal worden, aangezien dit over een groot deel van het vermogen van de TSAC gaat en hoe de zomer uitleen eventueel beter kan gaan verlopen.

Stuur een reactie op de mail die je hierover hebt gekregen als je wil deelnemen aan deze werkgroep. Zo kan je mee helpen een nieuw regelement op te stellen wat ons enorm helpt. Je hoeft hier geen enkele status voor te hebben, iedereen is welkom! Wil je niet de werkgroep in maar hier wel iets over kwijt kan je mij altijd een mailtje sturen.

Groetjes!

Marije Linders


( door , laatste aanpassing: door Richard Brinkman)

After intro

Nu er zoveel nieuwe leden zijn, is het weer tijd voor de after intro! Drie leuke activiteiten om de beginners de TSAC te laten leren kennen. Op 5 oktober zal de jaarlijkse TSAC pubquiz plaatsvinden, om 21:00 in de sportkantine. Hierbij is iedereen welkom! 12 oktober gaan we met de beginners en Truusjes trampoline springen bij Krazy Kangaroo en op 19 oktober is er een kampvuuravond met uiteraard Perlenbacher.


( door , laatste aanpassing: door Richard Brinkman)

Open Avonden!!

Door zeel veel enthousiasme zijn alle open avonden vol, sorry! De volgende open avonden zijn in februari 2022.
Als je al klimervaring hebt en kan zekeren (KVB-IT), kan je waarschijnlijk nog lid worden! Stuur dan een mail naar Daan, secretaris@tsac.alpenclub.nl

-------------------------------

Heb je altijd al klimmen of boulderen willen proberen? Of ben je een ervaren klimmer die in een nieuwe stad andere enthousiaste klimmers zoekt? Dan is TSAC de goeie vereniging voor jou! Tijdens de open avonden kan je het klimmen bij ons in SC3 een keer uitproberen. Hier kan je ook gelijk lid worden van de vereniging. Je kan ons 13, 15, 20 en 22 september van 21:00 tot 23:00 in het sportcentrum vinden. Vul deze form in om ons te laten weten wanneer je langskomt!

Vergeet niet om klimschoenen of normale sportschoenen mee te nemen.

Tot op de open avonden!

Belangrijk: De open avonden zijn de enige momenten dat je je kan inschrijven voor de TSAC!


( door , laatste aanpassing: door Meike Onstenk)

TSAC fotografie wedstrijd

Deze zomer organiseert de TSAC de eerste (en hopelijk jaarlijkse) TSAC zomer fotografie wedstrijd! Gedurende de zomervakantie (3 juli tot en met 5 september) kan je jouw geweldige zomer(klim)foto’s naar publicie@tsac.alpenclub.nl sturen om mee te doen aan de wedstrijd. Wel belangrijk: de foto moet een TSAC logo bevatten! Dit kan met een kledingstuk, sticker of op een andere creatieve manier. Laat het TSAC logo de wereld zien!

Na het sluiten van de inzendingen zal de PubliCie een top 3 maken. Deze winnaars krijgen een leuke prijs en de maker van de leukste foto krijgt de titel: TSAC Zomer Fotograaf 2021!

Let op: Ingezonden foto’s kunnen op de TSAC media geplaatst worden. Wees er zeker van dat iedereen in de foto hiermee akkoord gaat.

We kijken uit naar jullie inzendingen en wensen jullie heel veel plezier met de wedstrijd!


( door )

Techniek 1 in de Cube!!!

Hoi allemaal,
normaal gezien hebben we een aan het eind van techniek 1 de laatste training in de Cube. Dit jaar konden we helaas niet omdat de Cube nog dicht zat, maar nu kan het eindelijk wel! Deze training is alleen voor mensen die Techniek 1 hebben gevolgd afgelopen periode. We hebben een beperkt aantal plekken omdat de Cube nog steeds met een limiet werkt, dus schrijf je zodra de sheet open gaat snel in! Als de training vol zit zet jezelf dan op reserve, dan gaan we proberen nog meer plekken te reserveren. De training is woensdag om 21:00, en je betaald  zelf je entree. Maak vantevoren even een account op www.letscube.nl, en lees de (corona)regels even door.
Kusjes, de T1 trainers


( door , laatste aanpassing: door Daan Verhulst)

Rutbeek BBQ

6 juli is het weer tijd voor de jaarlijkse BBQ!!
Het valt na de tentamens dus een beter begin van je zomer kun je je niet wensen.
Bereid je voor op een avond vol gezelligheid aan het koele water van het Rutbeek. Uiteraard wordt er weer goed voor eten gezorgd. Dit keer door Daan en Dim!
Voor maximaal een tientje zorgen zij ervoor dat jullie buiken goed gevuld worden.
Meld je nu aan!!


( door , laatste aanpassing: door Stijn Bonekamp)

Alpine Basis Kamp

Deze zomer gaat er weer een TSAC ABK plaatsvinden! Dit is een week waarin de TSAC op een camping in de alpen staat waarvandaan je zelf allemaal epische dingen kan gaan doen. De TSAC regelt in deze week alleen de camping, dus je zal je eigen spullen mee moeten nemen, en er zal geen instructie zijn. Vanuit de TSAC is er 350 euro budget voor het ABK, wat gebruikt zal worden om (een deel van) jullie verblijfskosten te betalen.

Zoals jullie al in de nieuwsbrief hebben kunnen lezen is de locatie dit jaar Argentière, Frankrijk, vlak bij het legendarische Chamonix. In de periode van 23 juli tot 1 augustus zijn er plaatsen gereserveerd op de Camping des Montets

Als je van plan bent om te komen, registreer je dan via de Google Form. De datums die je invult zijn niet bindend, maar werkt om ons een indicatie te geven van hoeveel mensen er aanwezig zullen zijn.

Wij hebben op de camping 25 plaatsen gereserveerd. Daarom vragen wij jullie om voor maandag 14 juni de form in te vullen. Als er blijkt dat er meer mensen naar het ABK willen, gaan we ons best doen om extra plekken te reserveren.

Het is op dit moment nog onzeker wat de situatie rond corona zal zijn op het moment van het ABK. Zoals jullie natuurlijk ook begrijpen zal het ABK niet doorgaan bij een oranje of rood reisadvies.


Hopelijk zien we jullie in de alpen!


Marije, Marten en Stijn

P.S. Wil je op de hoogte blijven van de plannen van andere TSACers of afspraken maken rondom het TSAC ABK? Stap dan de ABK Whatsapp groep in.


( door , laatste aanpassing: door Richard Brinkman)

Truus hype!!

Vanaf morgen (19-05) mogen we door de versoepelde coronamaatregelen eindelijk weer binnen klimmen! Dit betekent dat er elke dinsdag en donderdag weer zaalavonden zullen zijn van 21.00-23.00 in SC3. Hier geldt een maximum van 16 mensen. Daarnaast zullen de techniektrainingen vanaf morgen weer binnen op de boulderwand zijn met maximaal 8 mensen tegelijkertijd. Inschrijven verloopt nog steeds via de spreadsheet. De tijden van de trainingen zijn aangepast dus kijk hier goed naar!

Bij het klimmen moet er altijd 1,5m afstand gehouden worden en er wordt de hele avond in hetzelfde duo geklommen (bij zowel zaalavond als training). Ook moet er, wanneer je niet in de wand hangt, een mondkapje gedragen worden. Bekijk voor het klimmen de corona pagina en het protocol dat daar en in je mail staat.

Tot snel bij een training, zaalavond of bij de buitenwand!
 


( door , laatste aanpassing: door Daan Verhulst)

Techniektraining en Toprope cursus afgelast!

Vanwege het weer moeten we helaas de T1 training, de T3 training en cursus van vanavond aflassen. 

Tot volgende week!


( door )

We mogen weer klimmen!!!

Beste TSAC-lid,

Met de nieuwe versoepelingen is het vanaf aanstaande woensdag (eindelijk) weer mogelijk om te gaan klimmen op onze eigen buitenfaciliteiten! We hebben vanuit het sportcentrum een aantal tijdslots gekregen waarop er corona proof techniektrainingen gegeven kunnen worden op de buiten boulderwand. Omdat we een maximum hanteren van 14 mensen per training en er alleen getraind mag worden in vaste groepen is het belangrijk dat er bekend is wanneer iedereen wil trainen. Vul daarom het formulier in de mail in voor woensdag 3 maart 11:00 dan wordt er op basis van je beschikbaarheid een voorlopige indeling gemaakt. Je kan je vervolgens iedere week inschrijven via de spreadsheet in de mail op het aan jou toegewezen tijdslot.

Naast de techniektrainingen op de buiten boulderwand zal er ook weer 's avonds en in het weekend op de buitenwand geklommen kunnen worden. Dit gaat op basis van inschrijving via de eerder genoemde spreadsheet vanaf woensdag 3 maart 14:00. Let op dat je je alleen kan inschrijven voor de buitenwand als IV'er, of als IT'er als er een zaalwacht en tenminste twee IV'ers aanwezig zijn. We hebben ook toestemming van het sportcentrum gekregen om doordeweeks overdag bij de buitenwand te klimmen.

Hoewel het natuurlijk erg fijn is dat we weer kunnen klimmen is het nog steeds erg belangrijk dat iedereen zich houdt aan de coronaregels. Lees daarom het coronaprotocol, bijgevoegd in de mail, goed door voordat je naar een training of buitenwandavond komt.

Tot snel bij een van de trainingen of bij de buitenwand!

Groetjes bestuur 42

Link naar de "Klimmen tijdens corona" pagina (waarin ook een link staat naar de sheet om je in te schrijven voor trainingen en de buitenwand)


( door , laatste aanpassing: door Daan Verhulst)

Online Trainingen

Heb je je motivatie om te trainen in het afgelopen jaar achtergelaten? Snak je naar een gesprek met iemand anders dan je huisgenoten? Wat als ik je vertel dat er een manier is om beide problemen in één keer op te lossen! Na 2.5 maanden van niks doen is het tijd om de training weer op te pakken. Daarom beginnen we vanaf komende maandag met een wekelijkse online training op de TSAC discord. Dit is natuurlijk niet zo goed als klimmen, maar altijd beter dan een 5e uur Netflix per dag.

Waar: TSAC Discord
Wanneer: Maandag 20:00 - 20:30
Wat heb je nodig: Niks! Behalve een goede dosis motivatie, en eventueel een matje voor wat comfort.

Tot maandag!


( door , laatste aanpassing: door Stijn Bonekamp)

Online activiteit: Escaperoom

Zijn jullie ook zo zat van de lockdown?

Niet meer mogen klimmen. Niet meer mogen sporten. Naar de kroeg? De verloren herinnering aan fysiek sociaal contact?

Tijd om aan deze tijden te ontsnappen met een ESCAPE ROOM!!! Ontsnap aan een saaie avond en win mooie prijzen!

Doe mee op 18 februari om 20:00 in de TSAC discord.


( door )

Er is een nieuw bestuur!

Beste medeklimmers van de TSAC,

De TSAC heeft sinds gisterenavond officieel een nieuw bestuur!

Het nieuwe bestuur (Bestuur 42) bestaat uit:

Marije Linders - Voorzitter

Tijmen Westeneng - Vice-voorzitter

Daan Verhulst - Secretaris

Marit Hennink - Penningmeester

Meike Onstenk - Commissaris Interne Betrekkingen

Stijn Bonekamp - Weekendcommissaris

De bestuursfoto's moeten nog gemaakt worden, maar hieronder is alvast een foto van vlak voor de (online) ALV.

We kijken uit naar wat het komende jaar gaat brengen en we hopen jullie allemaal zo snel mogelijk weer in het echt te zien bij een van onze prachtige klimfaciliteiten of anders bij een van de komende online activiteiten!

Groetjes,

Bestuur 42


( door )