Twentse Studenten Alpen Club

Welcome to the website of the Twentse Student Alpine Club, aka the TSAC. The TSAC is the only climbing- and alpinists club for students on the University of Twente.

On this site you will find information about our club, becoming a member, activities and training and education. Furthermore, you will find the latest news about the TSAC and NSAC and you can make climbing dates on the forum. If you have any questions about the TSAC for which you cannot find the answer on the website, please contact the board.

Current TSAC news

Wikkeltraining uurtje eerder

Gedurende de laddercompetitie is de wikkeltraining een uurtje eerder, namelijk van 19:00 tot 21:00 i.p.v. 20:00 tot 22:00. Zo kunnen de warmgeklommen wikkels nog wat punten sprokkelen.

(30-11-2017 by Richard Brinkman)

Laddercompetitie

De laddercompetitie gaat weer beginnen! De teams zijn ingedeeld en de lijst van deelnemers/teams is bekend.

De ladder begint op dinsdag 28 november en loopt tot en met 21 december. In deze vier weken heb je de tijd om samen met je team zoveel mogelijk routes te klimmen op de zaalavonden. Er zijn een aantal nieuwe routes, maar ook nog oudere. Als je routes al een keer geklommen hebt, zal je ze nog een keer in de periode van de ladder moeten klimmen om ze mee te laten tellen. Het team dat op de laatste avond voor de kerstvakantie de meeste punten heeft verzameld wint. Zij zullen tijdens de TSAC-kerst-borrel, na afloop van de zaalavond worden beloond met een mooie prijs!

Puntensysteem

Het puntensysteem is dit jaar veranderd. Elke geklommen route is minimaal 10 en maximaal 100 punten waard. De route begint op 100 punten en per extra klimmer gaat er 10% van de waarde af (Voorbeeld: Als een route door vijf mensen geklommen is dan krijgt elke klimmer 66 punten voor die route).

Bonuspunten - Gele trui - Bolletjestrui

Naast het halen van punten met het klimmen van routes zijn er ook punten te verdienen met een aantal andere dingen.

• Met taart bakken en je outfit kun je bonuspunten scoren.
  • Als een route door ieder teamlid is geklommen krijgt het team een bonus van 25 punten.
  • Als je de aanvoerder van het klassement bent krijg je voor die avond de gele trui. Voor elke avond dat je de gele trui draagt, krijg je 10 punten.
  • Als je de aanvoerder van de beginners bent (lichting september 2017) krijg je voor die avond de bolletjestrui. Voor elke avond dat je de bolletjestrui draagt, krijg je 10 punten.
  • Als je de aanvoerder van het klassement bent en de beste beginner, dan krijg je het warm. Maar wel 20 punten. Katsjing!

Routes invoeren

Het bijhouden van de routes gebeurd net zoals vorig jaar via de website van de TSAC. Alle routes en teams zijn ingevoerd in dit systeem. Aan jou nu de taak om de routes die je klimt bij te houden via de website. Let op, voer je routes op tijd in om de punten van de gele trui en de bolletjes trui niet mis te lopen!

Veel plezier met klimmen de komende weken!

Lieve groetjes,
de Accie

Hi Everyone,

Finally, the ladder competition is going to start again. In the coming month you and your team will climb as much routes as possible for points. Each route you climb will give you some points and bonuses can be earned by teams for climbing the same route, as well as some special rewards. Ask one of your Dutch speaking team members for the full breakdown of points.

Climbing will start on tuesday, the 28th of November and will end on thursday, the 21st of December. After the last evening there will be a TSAC christmas borrel, during which the winners will be announced.

This year, you can earn some extra points by accomplishing special tasks. If you wear a nice outfit during the last evening and borrel, bake a cake or get to wear one of our sweaters. The sweaters are available each regular climbing evening for the best climber and the best beginner (joined the TSAC in September 2017).

On the TSAC website you can keep track of your progress and add climbed routes. Only routes climbed during the competition are counted, so if you have climbed a route before the 28th of November you have to climb it again.

Adding routes can be done at https://tsac.alpenclub.nl/ladder

If you need more information, ask your teammates.

Cheers,

Your Accie

(27-11-2017 by Richard Brinkman)