Twentse Studenten Alpen Club

Welkom op de website van de Twentse Studenten Alpen Club, oftewel de TSAC. De TSAC is de enige klim- en alpinisten- vereniging voor studenten op de Universiteit Twente.

Op deze site vind je informatie over onze vereniging, lid worden, activiteiten en trainingen en opleidingen. Ook vind je hier het laatste vereniging- en NSAC-nieuws en kan je op het prikbord klimafspraken maken. Mocht je een vraag hebben over de TSAC waarvan het antwoord niet terug te vinden is op de site, neem dan contact op met het bestuur.


Actueel TSAC nieuws


Laddercompetitie

Binnenkort gaat de Laddercompetitie weer van start. Deze zal beginnen op dinsdag 4 december en eindigt op donderdag 20 december, waarna we dit feestelijk afsluiten met een prijsuitreiking en de foute kersttruien borrel. Je hebt dus drie weken de tijd om met je team zoveel mogelijk punten binnen te halen.

Een verandering ten opzichte van de vorige Laddercompetitie is dat er dit jaar geen gele- en bolletjestrui zullen zijn voor de leiders van het klassement.

De routebouwers zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest om allemaal mooie nieuwe routes te bouwen voor de ladder. Deze zullen binnenkort op de site komen te staan. 

Je kunt je inschrijven via de TSAC site. Rechts in de balk kun je onder "Laddercompetitie" op inschrijven drukken. Hiervoor hoef je alleen je naam en klimniveau op te geven en dan zullen de teams zo eerlijk mogelijk worden ingedeeld.

De inschrijfdeadline is zaterdag 29 november, dus schrijf je op tijd in!

https://tsac.alpenclub.nl/ladder/inschrijven

Voor degenen die de Laddercompetitite nog niet kennen:

De Laddercompetitie is een wedstrijd in teamverband die elk jaar plaatsvind. Hierbij is het de bedoeling dat je zo veel mogelijk punten haalt met je team. Elk team bevat klimmers van verschillende niveaus, beginners tot gevorderde klimmers. Je haalt punten door routes in de zaal te klimmen. Als je een route met je hele team klimt krijg je bonuspunten. Als je taart bakt voor iedereen krijg je ook bonuspunten. De routes die je klimt voer je in in het systeem op de site. Het team dat uiteindelijk de meeste punten heeft wint.

Voor vragen kan je een mailtje sturen naar accie@tsac.alpenclub.nl.

---------------------------------------------------------------------------

ENGLISH VERSION

Hello everyone,

Soon the "Laddercompetition" will start. This is a competition  where you compete in a team to earn as much points as possible. It starts on 4 december and ends 20 december, this means you have three weeks to climb as many routes as you can with your team. At 20 december after the zaalavond the winner will be announced and there will be a drink called "Foute kersttruien borrel".

You can enroll at the TSAC site. On the right you can click "subscribe" under "Laddercompetition". Here you can fill in your name and climbing grade. Then based on this information fair teams will be made by the Accie.

The enrollment deadline is 29 november, so don't forget to enroll by clicking on subscribe on the right!

A short explanation of the Laddercompetition:

The Laddercompetion is a competition that takes place every year. You try to earn as many points with your team as possible. You earn these points by climbing routes in the zaal. You earn extra points if your whole team climbs a route or if you bake a cake for everyone. Your team will exist of climbers with different climbing grades: beginners, experts and everything in between. You will fill in the routes you climbed in the system at the TSAC website. The team that ends up with the most points wins.


(19-11-2018 door Rick Poppe)

NSAC WinterProgramma

Beste sneeuwminnende SAC-ers,

De alpen beginnen alweer wit te kleuren en daarmee start ook het wintersportseizoen! Hoogtepunt hiervan is natuurlijk het NSAC winterchalet en dat mag je niet missen!

Vanuit het Pitztal zal dit jaar Gastehaus Malaun de uitvalsbasis van het RAB NSAC winterprogramma zijn van 9 tot en met 24 februari.

Het winterprogramma is de perfecte plek om van de sneeuw te genieten. Van een pistecursus voor beginnende skiers tot freeride pro clinics voor de gevorderde wintersporters.

 
Dit jaar zal er ook een freeride beginners cursus zijn voor snowboarders en ook freeride cursussen voor gevorderde skiers en snowboarders.

Naast freeriden zal er natuurlijk ook veel aandacht zijn voor toerskien met hike to ride cursussen. En ook kan je zelfstandig vanuit het chalet gaan skiën of toeren maken

Ook heeft het Winterprogramma zijn eigen wellness onderdeel, na een lange dag toeren is er natuurlijk niets beters dan lekker ontspannen in onze sauna en jacuzzi!

En heb je uiteindelijk toch liever een paar punten onder je voeten dan die lange latten, dan kan je natuurlijk ook weer de ijsklimcursus volgen in Heiligenblut van 3 t/m 9 februari en meedoen met de ijsklimtoerenweek van 9 tot 16 februari vanuit het winterchalet.

Schrijf je dus nu direct in op https://nsac.alpenclub.nl/wp-inschrijven/. Ook is op de NSAC site meer informatie te vinden over het winterprograma: https://nsac.alpenclub.nl/het-nsac-winterprogramma/.

Met Alpiene groet,

De WP-commissie


(10-11-2018 door Rick Poppe, laatste aanpassing: 12-11-2018 door Richard Brinkman)