Twentse Studenten Alpen Club

Welkom op de website van de Twentse Studenten Alpen Club, oftewel de TSAC. De TSAC is de enige klim- en alpinisten- vereniging voor studenten op de Universiteit Twente.

Op deze site vind je informatie over onze vereniging, lid worden, activiteiten en trainingen en opleidingen. Ook vind je hier het laatste vereniging- en NSAC-nieuws. Mocht je een vraag hebben over de TSAC waarvan het antwoord niet terug te vinden is op de site, neem dan contact op met het bestuur.

Actueel TSAC nieuws

Rutbeek BBQ

6 juli is het weer tijd voor de jaarlijkse BBQ!!
Het valt na de tentamens dus een beter begin van je zomer kun je je niet wensen.
Bereid je voor op een avond vol gezelligheid aan het koele water van het Rutbeek. Uiteraard wordt er weer goed voor eten gezorgd. Dit keer door Daan en Dim!
Voor maximaal een tientje zorgen zij ervoor dat jullie buiken goed gevuld worden.
Meld je nu aan!!

( door , laatste aanpassing: door Stijn Bonekamp)

Alpine Basis Kamp

Deze zomer gaat er weer een TSAC ABK plaatsvinden! Dit is een week waarin de TSAC op een camping in de alpen staat waarvandaan je zelf allemaal epische dingen kan gaan doen. De TSAC regelt in deze week alleen de camping, dus je zal je eigen spullen mee moeten nemen, en er zal geen instructie zijn. Vanuit de TSAC is er 350 euro budget voor het ABK, wat gebruikt zal worden om (een deel van) jullie verblijfskosten te betalen.

Zoals jullie al in de nieuwsbrief hebben kunnen lezen is de locatie dit jaar Argentière, Frankrijk, vlak bij het legendarische Chamonix. In de periode van 23 juli tot 1 augustus zijn er plaatsen gereserveerd op de Camping des Montets

Als je van plan bent om te komen, registreer je dan via de Google Form. De datums die je invult zijn niet bindend, maar werkt om ons een indicatie te geven van hoeveel mensen er aanwezig zullen zijn.

Wij hebben op de camping 25 plaatsen gereserveerd. Daarom vragen wij jullie om voor maandag 14 juni de form in te vullen. Als er blijkt dat er meer mensen naar het ABK willen, gaan we ons best doen om extra plekken te reserveren.

Het is op dit moment nog onzeker wat de situatie rond corona zal zijn op het moment van het ABK. Zoals jullie natuurlijk ook begrijpen zal het ABK niet doorgaan bij een oranje of rood reisadvies.

Hopelijk zien we jullie in de alpen!

Marije, Marten en Stijn

P.S. Wil je op de hoogte blijven van de plannen van andere TSACers of afspraken maken rondom het TSAC ABK? Stap dan de ABK Whatsapp groep in.

( door , laatste aanpassing: door Richard Brinkman)

Truus hype!!

Vanaf morgen (19-05) mogen we door de versoepelde coronamaatregelen eindelijk weer binnen klimmen! Dit betekent dat er elke dinsdag en donderdag weer zaalavonden zullen zijn van 21.00-23.00 in SC3. Hier geldt een maximum van 16 mensen. Daarnaast zullen de techniektrainingen vanaf morgen weer binnen op de boulderwand zijn met maximaal 8 mensen tegelijkertijd. Inschrijven verloopt nog steeds via de spreadsheet. De tijden van de trainingen zijn aangepast dus kijk hier goed naar!

Bij het klimmen moet er altijd 1,5m afstand gehouden worden en er wordt de hele avond in hetzelfde duo geklommen (bij zowel zaalavond als training). Ook moet er, wanneer je niet in de wand hangt, een mondkapje gedragen worden. Bekijk voor het klimmen de corona pagina en het protocol dat daar en in je mail staat.

Tot snel bij een training, zaalavond of bij de buitenwand!

( door )