Twentse Studenten Alpen Club

Welkom op de website van de Twentse Studenten Alpen Club, oftewel de TSAC. De TSAC is de enige klim- en alpinisten- vereniging voor studenten op de Universiteit Twente.

Op deze site vind je informatie over onze vereniging, lid worden, activiteiten en trainingen en opleidingen. Ook vind je hier het laatste vereniging- en NSAC-nieuws. Mocht je een vraag hebben over de TSAC waarvan het antwoord niet terug te vinden is op de site, neem dan contact op met het bestuur.

Actueel TSAC nieuws

TSAC dies 2021

Blaas de ballonen maar vast op, want de TSAC is bijna jarig! Vanwege corona kan het diesfeest dit jaar helaas niet doorgaan, maar niet getreurd, als alternatief wordt er een episch kinderfeestje voor alle TSAC leden gehouden! Op zaterdag 18 december gaan we van 14:00 tot 16:00 naar het grootste indoor springparadijs van Nederland; Bounce valley.
Deze geweldige activiteit zal maximaal €5,- kosten. Wil je deze epische activiteit niet missen? Schrijf je dan nu in! De Google form wordt verspreid via Whatsapp en de mail.
Inschrijven kan tot en met 10 december.

!Let op!

• Om mee te gaan heb je een geldig coronatoegangsbewijs nodig
  • Het houden van 1,5 meter en het dragen van een mondkapje zijn verplicht
  • Kom niet bij klachten
  • Doe alsjeblieft een zelftest van tevoren

( door , laatste aanpassing: door Richard Brinkman)

Nieuwe coronamaatregelen

Hallo allemaal,

Zoals iedereen weet is het corona reglement weer aangescherpt wat betekent geen (sport)activiteiten na 17:00. Dit betekent dat we niet meer op onze klimmuren in het sportcentrum kunnen klimmen binnen de reguliere tijden. Daarom zijn alle zaalavonden, cursussen en trainingen GEANNULEERD.

Wat je wel kunt doen, als je niet helemaal stil wilt zitten, is overdag bij de balie van het sportcentrum de sleutels ophalen voor de spray(/boulder)wand in SC2 (sleutel 102) en je eigen workout en boulders verzinnen! Let op: je moet met minimaal twee personen zijn, alleen TSAC leden kunnen gebruik maken van deze wand en je corona pas/QR code zal worden gecontroleerd.

We zijn aan het kijken naar andere mogelijkheden zodat we op andere tijden kunnen trainen. We houden jullie op de hoogte.

Blijf veilig en sterk. Hopelijk tot snel.

( door )

Zaalwachten op donderdagen

Vanaf komende week zal er ook weer elke donderdag een zaalwacht aanwezig zijn op de zaalavond! Elke maandag en donderdag is dus iedereen (met toprope) welkom om in SC3 te klimmen van 21:00 tot 23:00. Op woensdagen hebben we de zaal ook, maar is er geen zaalwacht en kan dus alleen iedereen met IV of hoger komen klimmen. Hopelijk zie ik jullie allemaal binnenkort op een zaalavond!

( door )

TSAC SCK [Gecancelled]

Deze activiteit wordt verplaatst naar een later moment in het jaar vanwege corona.

Zaterdag 11 december vanaf 18:00 is het dan zover, het TSAC sportklim clubkampioenschap (SCK)! Iedereen is welkom en iedereen heeft een kans om te winnen. De routebouwers zorgen voor drie kwalificatie routes en een finale route per categorie.
Deze wedstrijd zal plaatsvinden in Arqué. Na de tijd is er natuurlijk ook een borrel in de kantine van Arqué.

Schrijf je nu in via https://forms.gle/43Pig6Fe4Enupsi29

Liefs, de AcCie en de Routebouwers

( door , laatste aanpassing: door Tijmen Westeneng)

Werkgroep materiaalreglement

Hoi allemaal,

Op de afgelopen HAV is er besloten een werkgroep op te zetten om het materiaalreglement en uitleenbeleid te herzien. Dit met de reden dat het recentste document over dit onderwerp uit 2010 kwam, dus de manier waarop het nu gaat nergens vast staat. Ook zijn er wat punten waar over nagedacht moet worden, zoals de rol van de faccie in het nemen van beslissingen over wat aangeschaft zal worden, aangezien dit over een groot deel van het vermogen van de TSAC gaat en hoe de zomer uitleen eventueel beter kan gaan verlopen.

Stuur een reactie op de mail die je hierover hebt gekregen als je wil deelnemen aan deze werkgroep. Zo kan je mee helpen een nieuw regelement op te stellen wat ons enorm helpt. Je hoeft hier geen enkele status voor te hebben, iedereen is welkom! Wil je niet de werkgroep in maar hier wel iets over kwijt kan je mij altijd een mailtje sturen.

Groetjes!

Marije Linders

( door , laatste aanpassing: door Richard Brinkman)