Les Rochers de Bomal

pagina bewerken.

Land: België

Plaats: Bomal

Type rots:

Website:

Topo boekje:

Omschrijving: Bomal is het gebied van de overhangende routes en het beste gebied aan de Ourthe. ‘Flagrant Désir’ is een van de mooiste 7c’s en ‘Le Super Balcon’ een van de mooiste 7b’s van België. Bomal is een moeilijk gebied (vooral routes van 6b tot 7c, gemiddeld ongeveer 7a). Van 6a tot 7a is de gradering erg hard, vanaf 7b valt het weer mee. Geef de moed niet op als bij het eerste bezoek alles erg moeilijk lijkt (tot 7a is de gradering hard, de grepen lijken groot maar lopen af en zijn relatief glad, continue routes, moeilijk on-sight te doen).

Er zijn drie wanden:
Le Rocher du Calvaire (= ‘de rots van Bomal’) met twee sectoren: links beneden de hoofdwand met een stuk of 25 routes (moeilijk) en 100 m verder rechts de sector Mont-Bell met 15 korte routes (minder moeilijk).
La Roche aux Corneilles, ligt 2 km vóór Bomal op de grens van de provincies Luik en Luxemburg.
Le Roc-à-l’Aisne, ligt in het Aisne-dal, een zijdal van de Ourthe.
Op alle drie wanden mag je klimmen als je NKBV-lid bent (geen klimkaart nodig). Meestal zijn er weinig andere klimmers. Bomal heeft een ‘Camping Municipal’.

Routebeschrijving: Bomal is ongeveer 1 uur rijden vanaf Maastricht (80 km). Snelweg Maastricht - Luik. In Luik Ardennen-snelweg richting Luxem-burg. Afslag 46 (Remouchamps/Aywaille). Rechtsaf naar Aywaille. In Aywaille linksaf richting Durbuy/Bastogne en 1 km verder (op het einde van de stad) rechts richting Durbuy (N 86). Steeds rechtdoor rijden via Awan en Vieuxville naar Bomal. Je kunt ook afslag 48 van de Ardennen-snelweg nemen.

Subgebieden:

  1. La Roche aux Corneilles (= de kraaienrots)
  2. Le Rocher du Calvaire - Hoofdwand
  3. Le Rocher du Calvaire - Sector Mont-Bell
  4. Roc-a-l’Aisne

subgebied toevoegen