La Roche aux Corneilles (= de kraaienrots)

pagina bewerken

Naam: La Roche aux Corneilles (= de kraaienrots)

Omschrijving: De Roche aux Corneilles ligt 2 km vóór Bomal, precies op de grens van de provincies Liège en Luxembourg. Komend vanaf Vieuxville 300 m eerder parkeren bij een scherpe bocht naar links. Achter de rots kun je omlaag lopen over een erg steil pad tot aan de Ourthe (stijgijzers als het geregend heeft?).
De routes op de ‘Corneilles’ zijn 25-35 m hoog en hangen bijna allemaal over. De (ring)haken, allemaal geplaatst door Georges Feller, zijn nieuw en goed (‘broches’). De zwarte haken en de standplaatsen met kettingen horen bij de klimroutes. De grijze haken zijn bedoeld voor de speleo-activiteiten. Meestal zijn er geen andere klimmers, maar in het weekend zijn er bijna altijd grote groepen speleo-ers, die zich de hele dag vermaken met abseilen en weer omhoog prusikken. Voor de speleo-ers is er een kaartenregeling; klimmers hebben geen kaarten nodig.
Door al dat geprussik en doordat de Roche aux Corneilles vroeger erg populair was bij de ‘extreme klimmers’ (= 5/A0 tot 5+/A3), zijn veel routes erg glad, vooral de onderste helft van de routes in het midden (routes 9, 10, 11, 12, 13 en de oude routes tussen routes 13 en 16). Toch heb je hier fantastische routes: links (30-35 m lang en boven steeds overhangend) en helemaal rechts (25 m hoog, verticaal en kleine greepjes à la Freyr). De twee mooiste routes zijn ‘Le Super Balcon’ en ‘Viva Zapata’.
Ook voor de ‘Corneilles’ zijn lente & herfst de beste jaargetijden en is er in de zomer schaduw vanaf 17.00 uur. Op warme wintermiddagen is het één van de warmste rotsen van België.

Routes:

 1. 0. Les Naufragés (7a+)
 2. Timber (*) (6b)
 3. Le Noze (*) (6b)
 4. Le Pilastre (7a)
 5. Le Super Balcon (**) (7b)
 6. Un Mot, Un Geste (8a)
 7. Ni Dieu, Ni Maître (Le Luth) *(*) (7c)
 8. Viva Zapata (La Mimique) ** (7a+)
 9. Fauve d’Amazone (L’Ultime) *(*) (7b+)
 10. L’Arête des Comiques 6b+/6c
 11. La Valse (6b+)
 12. Perversion des Sens (7a)
 13. La Der 6a+ (6a+)

route toevoegen

Subgebieden:

subgebied toevoegen